Vil du være med til at finansiere vores næste undersøgelse?

Bliv støttemedlem!

Månedligt bidrag

Årligt bidrag

Enkelt bidrag

Vores undersøgelser skaber resultater

To danske ministre bliver kaldt i samråd i Udenrigsudvalget. Her skal de forholde sig til, at Danmark årligt importerer 650.000 tons soja fra en produktion i Argentina, der gør lokale dødeligt syge.

Ministre kaldes i samråd om sojaimport

Det er ikke første gang, Danwatchs undersøgelser fører til politisk samråd. Enhedslistens Christian Juhl mener, det er på tide, at afsløringerne får konsekvenser for de virksomheder, der overtræder arbejderes rettigheder rundt om i verden

Politisk samråd: Udviklingsordfører efterlyser handling som svar på Danwatch-afsløringer

Kenyanske myndigheder åbner op for, at havnearbejdere i Mombasa får en lovfæstet mindsteløn. Det sker i kølvandet på Danwatch’ afsløring af arbejdsforhold blandt Mærsks underleverandører.

Efter Danwatch-undersøgelse: Mombasas fattigste havnearbejdere får udsigt til bedre løn

Tre ministre bliver nu kaldt i samråd på baggrund af Danwatchs undersøgelse af havnearbejdere i Kenya, der laster Mærsk-skibe under kritisable forhold

Efter Danwatch-afsløring: Ministre kaldes i samråd om Mombasas havnearbejdere

Samråd-rejer-Ministre
Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen forventer, at Vietnams rejeindustri forbyder antibiotikaforbrug til både raske og syge rejer fra 2020. Ministeren har allerede nu tillid til at importerede rejer er sikre at spise for danskerne.

Fra 2020 skal det være slut med antibiotika til raske rejer i Vietnam

Reje-historie sparker gang i politisk debat om arbejdsforhold og antibiotikarester i fødevarer.

Efter Danwatch-undersøgelse: Ministre indkaldes til samråd om antibiotika i rejer til Danmark

Seks multinationale virksomheder er indberettet til OECD på baggrund af Danwatchs undersøgelse, der i 2016 afslørede slavelignende arbejdsforhold på kaffeplantager i Brasilien.

Efter Danwatch undersøgelse: Befriede slavearbejdere i Brasilien klager til OECD over McDonald’s, Dunkin’ Donuts og Nestle

Både danske og europæiske politikere kræver en uvildig undersøgelse af hvorvidt militærudstyr fra EU og Danmark til Tyrkisk grænsepoliti bidrager til brud på menneskerettighederne. Udenrigsminister Anders Samuelsen afviser kravet.

Politikere kræver uafhængig undersøgelse af krænkelser ved Tyrkiets grænsemur

Socialdemokraterne vil have ministeren på banen efter at Carlsberg nu indrømmer miljøforurening i Nepal.

S kræver nye svar fra miljøministeren om Carlsbergs forurening i Nepal

Efter et halvt år med afvisninger indrømmer Carlsberg nu, at deres bryggeri har forurenet en af Nepals vigtigste floder. “Vi påtager os ansvaret for forureningen”, siger Carlsbergs pressechef.

Carlsberg erkender forurening i Nepal

Tre danske ministre kaldte forhold Ecuadors bananindustri foruroligende, men konstaterede på et samråd i Folketinget torsdag, at de ikke vil iværksætte nye initiativer, der kan forbedre forholdene for arbejdere og lokale. Det til trods for, at Danwatch tidligere har dokumenteret, at bananerne bliver dyrket med kræftfremkaldende pesticider.

Ministre: Forhold i Ecuadors bananindustri er rystende

Ordførere er overraskede over afsløringen af, at EU har betalt udstyr til at overvåge en grænse, hvor Tyrkiet anklages for at skyde mod krigsflygtninge fra Syrien.

“Vi har ikke sagt OK til, at Tyrkiet skyder på flygtninge”

Socialdemokratiet og Enhedslisten kalder tre ministre i samråd efter Danwatch før jul kunne afsløre, at importerede bananer fra Ecuador sprøjtes med pesticider, der er ulovlige i Danmark og EU. Oppositionen kræver, at bananerne undersøges for pesticidrester.

Opposition kræver garanti fra miljøminister om giftfri bananer

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2784 8139