Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

G4S trækker sig fra israelske fængsler

Sikkerhedsfirmaet G4S dropper kontrakter med det israelske fængselsvæsen over tre år. Det sker som følge af DanWatch-rapport i 2010 af virksomhedens kontrakter med israelske fængsler.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Tortur og fængsling af børn og politiske fanger. Indtil i sidste uge leverede det dansk-britiske sikkerhedsfirma G4S teknologi og bidrog dermed ifølge bl.a. Amnesty til systematiske menneskerettighedskrænkelser i det israelske sikkerhedsvæsen, men nu skal det være slut.Ved G4S årlige generalforsamling i sidste uge annoncerede virksomheden, at de ikke fornyer deres kontrakter med det israelske fængselsvæsen, når de udløber over de næste tre år.

I 2010 afslørede DanWatch, at G4S havde kontrakter med den israelske besættelsesmagt om levering af vagtservice og teknologi til checkpoints og muren mellem Vestbredden og Israel, der blev kendt folkeretsstridig i 2004. Kontrakterne indebærer også, at G4S leverer sikkerhedsteknologi til israelske fængsler på Vestbredden og i Israel, hvor menneskerettighedsorganisationer har dokumenteret tortur, fængsling af mindreårige og systematisk fængsling af politiske fanger.

Sultestrejker og alvorlige menneskerettighedskrænkelser i fængslerne har de senere år skabt international opmærksomhed omkring G4S’ kontrakter med det israelske sikkerhedsvæsen. G4S har ikke haft personale i fængslerne til dagligt, men leverer og servicerer infrastruktur.

I maj sidste år trak G4S sig fra at levere sikkerheds- og overvågningsudstyr til det israelske Ofer fængsel på Vestbredden, den israelske ‘E1’ politistation på Vestbredden og checkpoints langs muren, der adskiller Vestbredden fra Jerusalem og Israel.
Resten af G4S kontrakter, der indtil nu har været aktive, udfases nu yderligere over de næste tre år.

Tilbage står deres kontrakter med private erhvervsmål i bosættelser, som står for civil infrastruktur i bosættelserne, såsom banker og supermarkeder.
Ifølge den 4. Geneve konvention er det ulovligt for en besættelsesmagt at overføre en besat befolkning til den besættende magts territorium, en international lov, som Israel krænker ved at fængsle palæstinensere i Israel.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.