G4S trækker sig fra israelske fængsler

Frederik Johannisson


Husk at dele
Tema
Branche
Virksomhed
Sikkerhedsfirmaet G4S dropper kontrakter med det israelske fængselsvæsen over tre år. Det sker som følge af DanWatch-rapport i 2010 af virksomhedens kontrakter med israelske fængsler.
Frederik Johannisson


Tortur og fængsling af børn og politiske fanger. Indtil i sidste uge leverede det dansk-britiske sikkerhedsfirma G4S teknologi og bidrog dermed ifølge bl.a. Amnesty til systematiske menneskerettighedskrænkelser i det israelske sikkerhedsvæsen, men nu skal det være slut.Ved G4S årlige generalforsamling i sidste uge annoncerede virksomheden, at de ikke fornyer deres kontrakter med det israelske fængselsvæsen, når de udløber over de næste tre år.

I 2010 afslørede DanWatch, at G4S havde kontrakter med den israelske besættelsesmagt om levering af vagtservice og teknologi til checkpoints og muren mellem Vestbredden og Israel, der blev kendt folkeretsstridig i 2004. Kontrakterne indebærer også, at G4S leverer sikkerhedsteknologi til israelske fængsler på Vestbredden og i Israel, hvor menneskerettighedsorganisationer har dokumenteret tortur, fængsling af mindreårige og systematisk fængsling af politiske fanger.

Sultestrejker og alvorlige menneskerettighedskrænkelser i fængslerne har de senere år skabt international opmærksomhed omkring G4S’ kontrakter med det israelske sikkerhedsvæsen. G4S har ikke haft personale i fængslerne til dagligt, men leverer og servicerer infrastruktur.

I maj sidste år trak G4S sig fra at levere sikkerheds- og overvågningsudstyr til det israelske Ofer fængsel på Vestbredden, den israelske ‘E1’ politistation på Vestbredden og checkpoints langs muren, der adskiller Vestbredden fra Jerusalem og Israel.
Resten af G4S kontrakter, der indtil nu har været aktive, udfases nu yderligere over de næste tre år.

Tilbage står deres kontrakter med private erhvervsmål i bosættelser, som står for civil infrastruktur i bosættelserne, såsom banker og supermarkeder.
Ifølge den 4. Geneve konvention er det ulovligt for en besættelsesmagt at overføre en besat befolkning til den besættende magts territorium, en international lov, som Israel krænker ved at fængsle palæstinensere i Israel.

Relaterede nyheder
Mere om samme ...
Tema
Virksomhed
Branche

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load