Størstedelen af verdens flåde ophugges under kritisable forhold for mennesker og miljø​, og forholdene er særligt kritiske i Bangladesh​. Danwatch​ kunne​ i 2016 dokumentere, at det udtjente Mærskskib, Producer, havde endt sin rejse​ på et strandværft i Chittagong​. Her kan du se de dramatiske scener fra skibsophugning​en​ på værftet Janata Steel, og billeddokumentationen af de farlige arbejdsforhold.

previous arrow
next arrow
1/10 - Et Mærsk skib ender på en strand i Bangladesh, hvor det skal skrottes på det livsfarlige værft Janata Steel i Chittagong. Når det er lavvande, spiller børnene fodbold mellem skibene. Foto: S. Rahman/Danwatch
Slider

Danwatch besøgte Madagaskar i oktober 2016, for at dokumentere de dårlige forhold på vaniljefarmene. Fotodokumentation fra rejsen viser, at børn ned til 10 år arbejder i vaniljemarkerne, og at vaniljebønderne lever i ekstrem fattigdom. Her kan du se billederne fra mødet med de bønder og børn, der dyrker den vanilje, der kan ende i de danske supermarkeder.

previous arrow
next arrow
1/8 - Børnearbejde, bundløs gæld og tyveri af vanilje er udbredt i Madagaskars vaniljeproduktion. Foto: Per Lykke Lind/Danwatch
Slider

Kom med en tur til Chiles avocadoproducerende provins, Petorca, hvor vandkonflikter er hverdag. Danwatchs undersøgelser består af en palette af dokumentation såsom artikler, interviews, fotos og video. Fotodokumentation fra Petorca-provinsen i Chile viser floder og plantager, der er udtørret på grund af vandtyveriet. Vandtyveriet er i strid med lokalbefolkningens menneskeret til vand.
previous arrow
next arrow
1/9 - Store vandbassiner holder avocadotræerne i live. Foto: Uffe Weng/Danwatch
Slider
De mange nybyggerier på det besatte Vestbredden bugter sig som et skovbælte i cement gennem landskabet. Billederne fra Danwatchs felttur viser bosættelserne, som finan​s​ieres gennem danske pensionskasser, investeringsforeninger og kommuners investeringer.

previous arrow
next arrow
1/8 - Den ulovlige bosættelse Beitar Illit. Foto: Mikkel Bahl/Danwatch
Slider

I maj og juni 2016 sendte Mærsk skibene Maersk Georgia og Maersk Wyoming til ophug på Alang Beach i Indien. Danwatch fulgte efter og kunne dokumentere, hvordan arbejdere på værftet arbejdede under farlige forhold og tider blev truet til tavshed.

previous arrow
next arrow
1/9 - Alang Beach, Indien. Mærsk får skrottet sine skibe på farlige værfter på Indiens strande. Nogle arbejdere bliver truet til tavshed om de dårlige forhold. Foto: S. Rahman/Danwatch
Slider

Kenyas største private investering nogensinde er et gigantisk vindmølleprojekt støttet af bl.a. danske skattekroner og opsat af Vestas i den nordlige del af landet. Danwatch besøgte Kenya i 2016 og interviewet lokalbefolkningen i Sarima og de nærliggende områder Gatab, Loiyangalani, Kargi og Marsabit. Her kan du se fotodokumentation fra besøgene.

previous arrow
next arrow
1/13 - Lokal sikkerhedsvagt tjekker de første vindmøllevinger fra Vestas, der ankommer til det nordlige Kenya. Foto: Shafiur Rahman, Danwatch.
Slider

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load