Job hos Danwatch

Danwatch søger forårspraktikanter

Vil du være med til at afsløre og dokumentere emner som miljøskandaler, moderne slaveri, børnearbejde og ulovlige pengestrømme? Så bliv praktikant på Danwatch og sæt undersøgende journalistik på dit CV.

Vi er et ungt, energisk team, der arbejder tæt sammen om at afdække, når virksomheder påvirker mennesker og miljø negativt. Danwatch’s praktikanter bidrager med research til stort set samtlige af vores længere undersøgelser – derfor er din byline også med på den endelige udgivelse.

Nøgleordene for os er, at du arbejder grundigt og struktureret, at du er positivt indstillet overfor nye opgaver, og at du kan lide at arbejde i teams.

Vi søger to research-praktikanter og en webpraktikant til forårssemesteret 2019. Opgaverne overlapper, men webpraktikanterne fokuserer oftest på ugentlige online nyheder, kulturomtaler, interviews, baggrundsartikler, samt at skrive til nyhedsbreve og sociale medier. Research-praktikanternes opgaver handler typisk om at grave i og få overblik over materiale til større projekter.

Skulle du have særlige relevante kompetencer er vi meget lydhøre for, at du kan sætte dem i spil. I din ansøgning, skal du skrive, om du søger stillingen som research- eller webpraktikant. En del af opgaven kan også være at arrangere events i samarbejde med en af de faste medarbejdere.

Din rolle og konkrete eksempler:

Danwatch’s praktikanter har interviewet eksperter i vand- og luftforurening og været med til at afdække forurening ved Carlsbergs bryggeri i Nepal. Forinterviews af eksperter inden for en bred vifte af fag er en central opgave som researcher.

Praktikanter har fulgt pengene gennem bistandsbudgetter for at undersøge, hvem der tjener penge på flygtningekrisen. Og bidraget med kritiske interviews og surveys, der stiller danske supermarkeder til ansvar for de bananer de importerer fra Ecuador. Bananer fremstillet med kræftfremkaldende kemikalier spredt fra luften.

Det er en fordel, hvis du har kendskab til excel og handelsdatabaser som Danmarks Statistik eller UN Comtrade, men ikke et krav. Tal fortæller ofte en essentiel del af historien og er med til at belyse strukturelle problemstillinger. Det essentielle bliver at kunne finde ny og relevant viden i videnskabelige artikler og forskningsrapporter, og kortfattet at kunne formidle det væsentligste til den ansvarlige journalist.

Har du kendskab til CSR, international lovgivning og retningslinjer for virksomheder er det en fordel, men ikke et krav. Sprogkundskaber udover engelsk og dansk er kun et ekstra plus.

Som praktikant på Danwatch skal du være SU-berettiget og kunne få ECTS points gennem dit ophold. Praktikken er ulønnet. Start d. 1. februar 2019. Skriv din ansøgning til journalist Emilie Ekeberg på ee@danwatch.dk inden d. 19. oktober. Derefter holder vi samtaler.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Om Danwatch

Danwatch er et uafhængigt, undersøgende medie- og researchcenter, der laver journalistik i offentlighedens interesse. Gennem vores undersøgende journalistik belyser og dokumenterer vi strukturelle problemstillinger vedrørende virksomheders, investorers og staters aktiviteter i henhold til internationale konventioner, national lov og CSR. Læs mere på www.danwatch.dk.

INGEN LEDIG STILLINGER
Danwatch er en dynamisk organisation, der løbende er på udkig efter nye medarbejdere, der kan bidrage til at sætte fokus på krænkelser af mennesker og miljø.
To gange årligt søger vi praktikanter, der er SU-berettiget og kan få ECTS points via et praktikophold hos Danwatch som enten research- eller kommunikationspraktikant. Vi hilser uopfordrede ansøgninger velkomne. Skriv til job@danwatch.dk

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load