Job hos Danwatch

Danwatch søger ansvarshavende chefredaktør

Da vores ansvarshavende chefredaktør har valgt at blive en del af vores skrivende journalistiske team, søger vi en erfaren redaktør til Danwatch, der vil være med til at sikre den fortsatte udvikling af vores redaktionelle linje. Har du solid redaktørerfaring eller erfaring med undersøgende journalistik på højt niveau, og kan du se dig selv lede en dedikeret graverredaktion? Så er du måske vores nye redaktør.

Danwatch er et prisbelønnet medie og researchcenter, der via undersøgende journalistik dokumenterer virksomheder, investorer og staters påvirkning af menneskerettigheder og miljø – primært i udviklings- og konfliktlande. Vi tror på styrken i redaktionelle samarbejder og laver i dag journalistiske undersøgelser med både danske og internationale medier som: Politikens gravergruppe, TV2, DR Horisont, P1 Dokumentar, The Guardian, Al Jazeera, Dagbladet, Deutsche Welle, European Investigative Collaborations (EIC) og OCCRP. Udover journalistiske undersøgelser træner Danwatch i dag journalister i udviklingslande og konfliktområder.

Ansvar og arbejdsopgaver

Som ansvarshavende redaktør bliver du en del af en lille redaktion med engagerede journalister, en direktør og et mindre antal research-praktikanter.

  • Du vil i samarbejde med direktøren fastlægge den overordnede redaktionelle strategi og dermed sikre den udvikling, der har kendetegnet Danwatch de seneste år.
  • Du bliver redaktionelt ansvarlig for Danwatchs undersøgelser og journalistiske indhold. Din primære opgave bliver at sikre, at vi fortsat leverer kritisk og troværdig journalistik om virksomheders sociale ansvarlighed globalt, der kan skabe gennemslag i danske og internationale medier.
  • Du bliver faglig leder for et team af undersøgende journalister; hvilket vil sige sparre, udvikle og kvalitetssikre deres historier fra ide til færdig undersøgelse.
  • Du bliver ansvarlig for implementering af den redaktionelle strategi på danwatch.dk, nyhedsbreve og SoMe - samt udvikling af communities på disse platforme.
  • Du skal kunne samarbejde og sparre med medier og  journalister i undersøgende journalistik i de udviklingslande og konfliktområder, vi arbejder i.

Din profil

Du har interesse for og et indgående kendskab til både danske og internationale samfundsforhold, og du brænder for kritisk journalistik og virksomheder og staters internationale ansvar.

Du har flere års erfaring med kritisk erhvervsjournalistik eller undersøgende journalistik i udlandet. Du har mindst fem års erfaring som redaktør for enten graverjournalister eller nyhedsjournalister, der har udgivet større journalistiske projekter med gennemslagskraft.

Du kan træffe de vigtige beslutninger om, hvilke journalistiske undersøgelser vi skal prioritere. Du skal være i stand til at lede en mindre graverredaktion bestående af engagerede og dygtige journalister. Og du skal have evnerne og lysten til at samarbejde med andre danske og internationale medier.

Du er grundig, men hurtig. Du kan skarpvinkle, men du mener også, at undersøgende journalistik skal afdække strukturelle problemer - nuanceret og ifølge god presseskik samt Danwatchs retningslinjer for etisk journalistik, se danwatch.dk.

Du skal være en holdspiller, der bidrager til den gode stemning på redaktionen og have evnerne til at samarbejde med både etablerede internationale netværk og nyhedsmedier, samt mindre medier i udviklings-, konflikt- og vækstlande.

Du skal være fortrolig med sociale medier og digital medieudvikling. Hvis du har erfaring med datajournalistik, er det et plus.

Løn er efter kvalifikationer, men Danwatch er ikke lønførende. Arbejdstiden er 37 timer om ugen eller efter aftale med tiltrædelse primo marts 2019 eller hurtigst derefter.

Har du spørgsmål vedr. stillingen, er du velkommen til at kontakte Danwatchs direktør Jesper Nymark på 20 933 833 eller jn@danwatch.dk.

Send din ansøgning til job@danwatch.dk inden d. 17. februar 2019. Vi forventer at holde samtaler løbende. Vi glæder os til at høre fra dig.

Danwatch er et prisbelønnet, uafhængigt, undersøgende medie og researchcenter, der laver journalistik i offentlighedens interesse. Gennem vores undersøgende journalistik belyser og dokumenterer vi strukturelle problemstillinger vedrørende virksomheders, investorers og staters aktiviteter i henhold til internationale konventioner, national lov og CSR. Læs også Danwatchs etiske retningslinjer.

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load