Job hos Danwatch

Er du en erfaren graverjournalist, der desuden kan træne journalister i udviklingslande og konfliktterritorier? Stillingen er et barselsvikariat fra 2. januar til august 2019.

Du er grundig, men hurtig. Du kan skarpvinkle, men du mener også, at undersøgende journalistik skal afdække strukturelle problemer - nuanceret og ifølge god presseskik samt Danwatchs retningslinjer for etisk journalistik. Læs dem her.

Du er uddannet journalist, og du har min. 5 års erfaring med undersøgende journalistik, der har skabt gennemslag i danske eller internationale medier. Du brænder for kritisk journalistik, og virksomheders, investorers og staters internationale ansvar, fordi du har arbejdet med området før. Du elsker at arbejde og rejse i Afrika, Sydamerika og Asien.

Det er en fordel, hvis du har prøvet kræfter med undervisning, da journalistiske træninger er en del af Danwatchs kerneområder. Stillingen indeholder 50/50 journalistisk produktion og træning af journalister.
Danwatch er et prisbelønnet undersøgende medie og researchcenter, der via undersøgende journalistik dokumenterer virksomheder, investorers og staters påvirkning af menneskerettigheder og miljø – primært i udviklings- og konfliktlande.

Danwatch samarbejder med både danske og internationale medier, og i dag omfatter vores samarbejdspartnere bl.a: Politikens gravergruppe, TV2, DR Horisont, P1 Dokumentar, The Guardian, Dagbladet, Deutsche Welle, European Investigative Collaborations (EIC) og OCCRP.

Du bliver en del af en lille redaktion med andre journalister, en chefredaktør, en direktør, og et mindre antal research-praktikanter. Dit ansvar bliver at ideudvikle, researche, skrive og udgive undersøgende journalistiske projekter, samt udvikle og udføre kapacitetstræninger af journalister i udviklings- og konfliktlande.

 

Vi forventer, at du:

  • er uddannet journalist med mindst 5 års erfaring som graverjournalist
  • har erfaring med undervisning med undervisning eller træning
  • du kan skrive! Og du skriver korrekt, skarpt og fængende på både dansk og engelsk
  • arbejder systematisk og prioriterer dokumentations- og kvalitetssikring af research højt
  • har interesse for CSR, menneskerettigheder og internationale forhold

 

Vi tilbyder dig:

  • et grundigt indblik i undersøgende journalistik om csr, menneskerettigheder, miljø og virksomheders og staters internationale ansvar
  • stor indflydelse på egne opgaver og mulighed for at præge en organisation i spændende udvikling
  • en god kombination af korte og lange deadlines
  • mulighed for at dække verdens vigtigste emner seriøst og veldokumenteret

 

Praktisk info:

Rejseaktiviteter. 6-8 rejser.

Lønnen efter kvalifikation, men Danwatch er ikke lønførende. Arbejdstiden er 37 timer om ugen eller efter aftale med tiltrædelse hurtigst muligt.

Har du spørgsmål vedr. stillingen, er du velkommen til at kontakte Danwatchs ansvarshavende chefredaktør Louise Voller på 27848139 eller lv@danwatch.dk.

Send din ansøgning til job@danwatch.dk inden d. 5. december 2018. Vi forventer at afholde samtaler løbende, da vi ønsker stillingen besat per 2. januar 2019 eller hurtigst muligt.

Vi glæder os til at høre fra dig.

 

Danwatch er et prisbelønnet, uafhængigt, undersøgende medie og researchcenter, der laver journalistik i offentlighedens interesse. Gennem vores undersøgende journalistik belyser og dokumenterer vi strukturelle problemstillinger vedrørende virksomheders, investorers og staters aktiviteter i henhold til internationale konventioner, national lov og CSR.

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load