Job hos Danwatch

Danwatch søger praktikanter til forårssemesteret

Vil du være med til at afsløre og dokumentere miljøskandaler, moderne slaveri, børnearbejde og ulovlige pengestrømme? Så bliv praktikant på Danwatch og sæt undersøgende journalistik på dit CV.

Vi er et tæt sammenvævet og energisk team, der arbejder sammen om at afdække, når virksomheder påvirker mennesker og miljø negativt. Danwatch’s praktikanter bidrager med research til stort set samtlige af vores længere undersøgelser – derfor er din byline også med på den endelige udgivelse.

Nøgleordene for os er, at du arbejder grundigt og struktureret, at du er positivt indstillet overfor nye opgaver, og at du kan lide at arbejde i teams.

Opgaverne består både i at bidrage med dybdegående research og skrivearbejde til større undersøgende projekter, men også til podcasts, ugentlige online nyheder og interviews, samt at skrive til nyhedsbreve og sociale medier. 

Skulle du have særlige relevante kompetencer er vi meget lydhøre for, at du kan sætte dem i spil. En del af opgaven kan også være at arrangere events i samarbejde med en af de faste medarbejdere.

Din rolle og konkrete eksempler:

Danwatch’s praktikanter har interviewet eksperter i vand- og luftforurening og været med til at afdække forurening ved Carlsbergs bryggeri i Nepal. Forinterviews af eksperter inden for en bred vifte af fag er en central opgave som researcher.

Praktikanter har fulgt pengene gennem bistandsbudgetter for at undersøge, hvem der tjener penge på flygtningekrisen. Og bidraget med kritiske interviews og surveys, der stiller danske supermarkeder til ansvar for de bananer de importerer fra Ecuador. Bananer fremstillet med kræftfremkaldende kemikalier spredt fra luften.

Det er vigtigt, at du kan finde ny og relevant viden i videnskabelige artikler og forskningsrapporter, og at du kortfattet kan videreformidle det væsentligste til den ansvarlige journalist. Tal fortæller ofte en essentiel del af historien og er med til at belyse strukturelle problemstillinger. Derfor er det er en fordel, hvis du har flair for statistisk analyse og kendskab til excel, men det er ikke et krav. Har du kendskab til CSR, international lovgivning og retningslinjer for virksomheder er det også en fordel. Sprogkundskaber udover engelsk og dansk er også et ekstra plus. 

Som universitetspraktikant på Danwatch i forårssemesteret 2021 skal du være SU-berettiget og kunne få ECTS points gennem dit ophold. Praktikken er ulønnet og løber fra 1. februar til 30. juni 2021. Send din ansøgning samt et CV til chefredaktør Jesper Hyhne på adressen jhp@danwatch.dk senest den 14. december kl. 9. Vi indkalder løbende til samtaler.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Har du spørgsmål til stillingen kan du kontakte chefredaktør Jesper Hyhne på mail, eller på telefon +45 23 40 66 64.

Om Danwatch

Danwatch er et uafhængigt, undersøgende medie- og researchcenter, der laver journalistik i offentlighedens interesse. Gennem vores undersøgende journalistik belyser og dokumenterer vi strukturelle problemstillinger vedrørende virksomheders, investorers og staters aktiviteter i henhold til internationale konventioner, national lov og CSR. Læs mere på www.danwatch.dk.


Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664