Job hos Danwatch

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Danwatch søger to researchpraktikanter til efteråret

Vil du være med til at afsløre og dokumentere emner som moderne slaveri, børnearbejde og ulovlige pengestrømme? Så bliv praktikant på Danwatch og sæt undersøgende journalistik på dit CV.

Danwatch søger to praktikanter med begyndelse i efterårssemesteret 2019, der brænder for menneskerettigheder, miljø, virksomheders sociale ansvar og international ret. Vi søger to praktikanter, der synes, at undersøgende journalistik kan skabe forandring.

Som praktikant i Danwatch lærer du at researche stater og virksomheders forpligtelser i forhold til internationale konventioner og retningslinjer, du lærer at skarpvinkle tunge akademiske rapporter, og du lærer at konfrontere kilder og formidle det hele i en fængende tekst.

Vi er et ungt, energisk team, der arbejder tæt sammen om at afdække, når virksomheder påvirker mennesker og miljø negativt. Danwatchs praktikanter bidrager med research til stort set samtlige af vores længere undersøgelser – derfor er din byline også med på den endelige udgivelse.

Din profil

Det eneste krav er, at du læser en videregående uddannelse – typisk statskundskab, geografi, international udvikling, analytisk journalistik etc. – og at du får ECTS-point for din praktik, så den indgår som en integreret del af din uddannelse.

Du er hos Danwatch for at lære. Derfor sætter vi pris på praktikanter, der arbejder grundigt og struktureret, er positivt indstillet overfor nye opgaver og kan lide at arbejde i teams.

Dine opgaver handler typisk om at grave i og få overblik over materiale til større projekter, samt researche og formidle webnyheder eller baggrundsartikler, samt skrive til nyhedsbreve og sociale medier. Der vil desuden være ad hoc-opgaver som eksempelvis at arrangere events i samarbejde med en af de faste medarbejdere. Skulle du have særlige relevante kompetencer, er vi meget lydhøre for, at du kan sætte dem i spil.

Har du kendskab til CSR, international lovgivning og retningslinjer for virksomheder, er det en fordel, men ikke et krav. Sprogkundskaber udover engelsk og dansk er kun et ekstra plus.

Praktikken er ulønnet. Start d. 1. september 2019. Skriv din ansøgning til journalist Louise Voller på lv@danwatch.dk inden d. 1. april. Derefter holder vi samtaler.

Her kan du læse mere om Danwatch.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Danwatch er et prisbelønnet, uafhængigt, undersøgende medie og researchcenter, der laver journalistik i offentlighedens interesse. Gennem vores undersøgende journalistik belyser og dokumenterer vi strukturelle problemstillinger vedrørende virksomheders, investorers og staters aktiviteter i henhold til internationale konventioner, national lov og CSR. Læs også Danwatchs etiske retningslinjer.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2784 8139