Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Job hos Danwatch

Danwatch søger praktikanter til forårssemesteret 2022

Vil du være med til at afsløre og dokumentere miljøskandaler, moderne slaveri, børnearbejde og ulovlige pengestrømme? Så bliv praktikant på Danwatch og sæt undersøgende journalistik på dit CV.

På Danwatch er vi et tæt sammenvævet og energisk team, der arbejder sammen om at afdække, når virksomheder påvirker mennesker og miljø negativt – især ude i verden. Danwatch’s praktikanter bidrager med research til stort set samtlige af vores længere undersøgelser – derfor er din byline også med på den endelige udgivelse.

De opgaver, du kommer til at løse for os, vil blandt andet være at bidrage med dybdegående research og skrivearbejde til større undersøgende projekter, men også til podcasts, ugentlige online nyheder og interviews, samt at skrive til nyhedsbreve og sociale medier. Vi håber, at du selv kommer med et ønske om, hvad du gerne vil lære af at være her. 

Skulle du have særlige relevante kompetencer, er vi meget lydhøre for, at du kan sætte dem i spil. En del af opgaven kan også være at arrangere events i samarbejde med en af de faste medarbejdere.

Det sidste år har Danwatch’s praktikanter blandt andet været med til at gennemtrawle sociale medier på jagt efter dansk våbeneksport til krigsførende parter i Yemen-krigen, og fulgt pengestrømme fra Kenya til Indien i afdækningen af teknologigiganters fejlslagne investeringer i afrikanske privatskoler.

Praktikanter har også været med til at sætte fokus på genbrugsgiganten Humanas lave støtte til ulandene. Projektet indebar blandt andet, at der skulle læses regnskaber fra både DR Congo, Spanien og Kina. Og så skulle et netværk af interessenter kortlægges. De opgaver hjalp praktikanterne med til. 

Det er vigtigt for os, at du arbejder grundigt og struktureret, at du er positivt indstillet overfor nye opgaver, og at du kan lide at arbejde i teams. Derudover forventer vi, at du kan finde ny og relevant viden i videnskabelige artikler og forskningsrapporter, og at du kortfattet kan videreformidle det væsentligste til den ansvarlige journalist. Tal fortæller ofte en essentiel del af historien og er med til at belyse strukturelle problemstillinger. Derfor er det er en fordel, hvis du har flair for statistisk analyse og kendskab til excel, men det er ikke et krav. Har du kendskab til CSR, international lovgivning og retningslinjer for virksomheder er det også en fordel. Sprogkundskaber udover engelsk og dansk er også et ekstra plus.

Som universitetspraktikant på Danwatch i forårssemesteret 2022 skal du være SU-berettiget og kunne få ECTS points gennem dit ophold. Praktikken er ulønnet. Opstart den 1. februar 2022. Send din ansøgning samt et CV til journalist Ronja Pilgaard på adressen rp@danwatch.dk senest den 1. november 2021 klokken 23.59. Derefter holder vi samtaler.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Har du spørgsmål til stillingen, kan du kontakte chefredaktør Jesper Hyhne Petersen eller  journalist Ronja Pilgaard på telefon +45 81 55 00 76. Du kan også nå dem på mail: jhp@danwatch.dk eller rp@danwatch.dk.

Om Danwatch

Danwatch er et uafhængigt, undersøgende medie- og researchcenter, der laver journalistik i offentlighedens interesse. Gennem vores undersøgende journalistik belyser og dokumenterer vi strukturelle problemstillinger vedrørende virksomheders, investorers og staters aktiviteter i henhold til internationale konventioner, national lov og CSR. Læs mere på www.danwatch.dk.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664