fbpx

Job hos Danwatch

Danwatch udvider butikken og søger to undersøgende journalister: En fast stilling og et barselsvikariat.

Danwatch kom på finansloven i 2020 og det har givet os mulighed for at ansætte endnu en journalist. Derudover går en af vores dygtige journalister på barsel. Læs videre her, hvis du kan lave kritisk, undersøgende journalistik, som skal holde især danske virksomheder ansvarlige for deres adfærd i udlandet.

Den journalist, vi leder efter, er en god håndværker og en ivrig graverjournalist. Du skal arbejde med en blanding af korte, mellemlange og lange deadlines. Du kommer både til at researche i flere uger, muligvis med feltrejse i udlandet, lave nyheder med kort aftræk og skrive perspektiverende baggrundsartikler.

Vi forventer, at du:

  • er uddannet journalist eller tilsvarende

  • gerne har 3-5 års erfaring

  • har snuset til undersøgende journalistik

  • mestrer både den skarpe nyhedsvinkling og den medrivende og præcise formidling af komplekse, mangeforgrenede, undersøgende historier.

  • kan bruge forskellige virkemidler i formidlingen: video, grafik lyd mm.

  • har gode samarbejdsevner

Øvrige kompetencer, som vil være et plus: Erfaring med databasejournalistik, data scraping eller open source research, undervisningserfaring eller erfaring med kritisk erhvervsjournalistik.

Danwatch er et prisvindende uafhængigt medie og researchcenter, der laver undersøgende journalistik om virksomheders påvirkning af mennesker, klima og miljø.

I 2019 har vi bla. lavet historier om, at danske landmænd importerer soja fra Argentina, som er sprøjtet med pesticider, der gør lokalbefolkningen syge af kræft; at børnetøj i danske butikker bliver produceret under slavelignende forhold i Myanmar; og at et forbudt pesticid, som skader børns hjerner, findes i hver tredje appelsin i danske supermarkeder. Læs mere her: www.danwatch.dk

Vi samarbejder med både danske og internationale medier, og i dag omfatter vores samarbejdspartnere bl.a: TV2, P1 Orientering, Berlingske, The Guardian, Dagbladet, Deutsche Welle, OCCRP og EIC.

Du bliver en del af en lille, engageret redaktion i hjertet af København på ca. 14 mennesker, heraf 7 journalister og 2 praktikanter. Stemningen er engageret og uhøjtidelig, og vi spiser frokost sammen hver dag.

Vedlæg gerne et par eksempler på artikler, du har skrevet.

Praktisk info:

Løn efter kvalifikationer, men Danwatch er ikke lønførende. Arbejdstiden er 37 timer om ugen eller efter aftale med tiltrædelse hurtigst muligt. Barsels-vikariatet løber fra 1.4 til 30.11 2020, evt. med mulighed for forlængelse.

Har du spørgsmål vedr. stillingen, er du velkommen til at kontakte Danwatchs ansvarshavende chefredaktør Jesper Hyhne på tlf. 23406664 eller jhp@danwatch.dk.

Send din ansøgning til job@danwatch.dk senest mandag d. 3. februar kl. 9.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2784 8139