Undervisningsmaterialer, der sætter fokus på, hvor vores varer kommer fra.

Kender du nogen, der er interesseret?

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Hvem bestemmer mest i verden - store virksomheder eller lande?

Andreas Heer Johansen, 15 år:
”Dem med flest penge. Verden kører på penge, og det er dem med penge, der har mest magt. De har den indflydelse, der skal til for at få folk til at gøre det, der er inden for deres interesse.
Aske Stax Nielsen, 14 år:
”Virksomheder. Det er jo dem, der bestemmer over de ansatte. Men måske opfører de sig ikke så godt, som hvis landene bestemte?”
Astrid Svidtser Autrup, 14 år:
”Store virksomheder fx olieproducenter. Det er sørgeligt at tænke på, at når virksomheder har så meget magt, at så er lande på en måde ligegyldige.”
Bertram Hagedorn-Rasmussen, 14 år:
”I landene bestemmer regeringerne mest. De store virksomheder vil nok forsøge at presse regeringerne, og hvis det er i et fattigt land, hvor der ikke er så meget styr på det, så sker der nok sådan noget, hvor der bliver hældt affald i havet og den slags dårlige ting for miljøet.”
Cecilie Mikkelsen, 15 år:
”Virksomheder. De producerer så meget tøj, sko og den slags, som vi køber. Det tjener de godt på. Pengene giver dem magt.”
Ebbe Jelsbæk Rasmussen, 15 år:
”Dem med pengene. Dem, der har dem, har mest magt.”
Thilde Klattschou, 14 år:
”Åh, det er svært, men nok store virksomheder. De kan bestemme alt muligt f.eks. hvad en arbejder får i løn – selvfølgelig er der en minimumgrænse, men mange arbejdere får ikke det, de skal. Virksomheden tjener til gengæld rigtig mange penge.”
Viktor Mortensen, 15 år:
”Landene har noget magt. Det er jo dem, der laver lovene. Men virksomhederne har også magt over os som forbrugere – vi køber jo de ting, de reklamerer for.”
Tidligere
Næste

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664