Undervisningsmaterialer, der sætter fokus på, hvor vores varer kommer fra.

Kender du nogen, der er interesseret?

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Hvem bestemmer mest i verden - store virksomheder eller lande?

Aske Stax Nielsen, 14 år:
”Virksomheder. Det er jo dem, der bestemmer over de ansatte. Men måske opfører de sig ikke så godt, som hvis landene bestemte?”
Astrid Svidtser Autrup, 14 år:
”Store virksomheder fx olieproducenter. Det er sørgeligt at tænke på, at når virksomheder har så meget magt, at så er lande på en måde ligegyldige.”
Bertram Hagedorn-Rasmussen, 14 år:
”I landene bestemmer regeringerne mest. De store virksomheder vil nok forsøge at presse regeringerne, og hvis det er i et fattigt land, hvor der ikke er så meget styr på det, så sker der nok sådan noget, hvor der bliver hældt affald i havet og den slags dårlige ting for miljøet.”
Cecilie Mikkelsen, 15 år:
”Virksomheder. De producerer så meget tøj, sko og den slags, som vi køber. Det tjener de godt på. Pengene giver dem magt.”
Ebbe Jelsbæk Rasmussen, 15 år:
”Dem med pengene. Dem, der har dem, har mest magt.”
Thilde Klattschou, 14 år:
”Åh, det er svært, men nok store virksomheder. De kan bestemme alt muligt f.eks. hvad en arbejder får i løn – selvfølgelig er der en minimumgrænse, men mange arbejdere får ikke det, de skal. Virksomheden tjener til gengæld rigtig mange penge.”
Viktor Mortensen, 15 år:
”Landene har noget magt. Det er jo dem, der laver lovene. Men virksomhederne har også magt over os som forbrugere – vi køber jo de ting, de reklamerer for.”
Tidligere
Næste

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664