Undervisningsmaterialer, der sætter fokus på, hvor vores varer kommer fra.

Kender du nogen, der er interesseret?

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Hvorfor flygter mennesker til Europa?

Anna Bach Wandel, 12 år:
”Fordi de har det dårligt der, hvor de kommer fra. Måske er der krig. Men i stedet for, at de kommer her, er det bedre, hvis alle lande står sammen om at løse problemerne i landet, hvor de kommer fra. Det er jo meget svært at komme til et nyt land, hvis man f.eks. er 64 år og skal til at lære et helt nyt sprog. Problemerne skal løses, hvor de er, ellers opstår der nye.”
Liv Bessard, 12 år:
”Fordi det er utrygt i deres eget land. Der er måske en diktator som i Nordkorea. Man skal tage i mod dem, der flygter hertil. Det er ondt at lade være – tænk, hvis det var én selv? Men det kan selvfølgelig godt være, at der er nogen af dem, der bare lader som om, at de er flygtninge?”
Frida Oline Berg Arnoldus, 12 år:
”På grund af krig, mangel på mad eller vand. Det kan også være, at de risikerer at blive skudt, fordi de har en særlig religion?”
Halfdan Hein, 12 år:
”Fordi Europa er rig. Det er fedt for os, der bor her, fordi vi så møder nogle nye kulturer her i vores eget land stedet for at skulle rejse ud.”
Sebastian Stab Ottesen, 12 år
”Fordi der er vildt mange lande, hvor der er krig og sult.”
Alma Steen, 12 år:
”Nogle flygter også hertil for at arbejde. Måske er de meget fattige og kommer fra Afrika?”
Sacha Guacan Carlosama, 11 år:
”Fordi de tror, at Europa er et dejligt sted at være – et sted, hvor man holder sammen. Men jeg tror, at det er svært at komme hertil, fordi de fleste ikke bliver taget særligt godt imod.”
Manola Pedersen, 12 år:
”De kommer hertil for at få hjælp. Alle burde få lov til at komme, hvis de har brug for hjælp, men der er ikke plads. Man er nødt til at vælge f.eks. mellem dem som flygter fra sult og krig. Sult er nemmere at stoppe der, hvor den sker, end krig. Derfor skal vi tage imod dem, der flygter fra krig.”
Sally Høvids Possing, 12 år
”Både flygtninge og migranter flygter hertil. Det er selvfølgelig lidt hårdt, at man ikke kan hjælpe alle, men hvis man flygter fra krig, så har man mere brug for hjælp f.eks. psykologhjælp, end hvis man er migrant og kommer for at arbejde.”
Elijah Solomon Sjelberg, 11 år:
”Jeg tror, at dem, der flygter hertil har taget en meget svær beslutning. På rejsen kan der nå at ske rigtig meget – mange kæntrer og dør på vejen hertil.”
Anna Hvalsum, 12 år:
”På grund af IS og krig. Det må være meget svært at komme til et nyt land, hvor man ikke kender nogen.”
Berta Lind, 12 år:
”De flygter fra krig, men når de kommer hertil, så tager vi ikke særligt godt i mod dem. Jeg vil gerne være med til at tage bedre imod dem. Der er jo ikke forskel på os og dem.”
Herman Due, 12 år:
”Fordi deres hjem er bombet væk.”
Fenja Romme Krag, 12 år:
”Hvis ens rettigheder bliver overtrådt. Hvis man f.eks. ikke får lov til at gå i skole, eller man ikke kan få mad nok eller rent vand.”
Silja Heisz, 12 år:
”De har nok ikke noget valg. Når de kommer hertil, så lever de nok et rimelig normalt liv. Det er nok svært for dem at få et drømmejob. Jeg tror, at de er skraldemænd eller måske gør rent.”
Tidligere
Næste

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664