Hvorfor finder mennesker sig i at arbejde som slaver i Europa?

Julie Hellelund, 13 år:
”De har ikke et valg. Når du først er kommet til Europa, så skal du tjene ret mange penge. Her er det jo meget dyrere, end der hvor de kommer fra.”
Frederik Gosch Jørgensen, 14 år:
”Dem, der kommer hertil som migranter, og som ender som slaver, er på en måde blevet tvunget til det, fordi deres eget land ikke kan tage ansvar for de mennesker, der bor i det.”
Christian Hemmingsen, 14 år:
”De kan ikke komme ud af det ved f.eks. at sige det til nogen, for så vil det gå videre til politiet, og så ender de med at blive smidt ud.”
Tobias Høj, 14 år
: ”Fordi de ikke har et valg. Mange af dem kommer fra lande i Afrika med masser af sygdomme og fattigdom. Det kan måske være lidt bedre at leve som slaver. Jeg tror, at de kommer, fordi de håber på, at de så kan give deres børn en chance for at komme ud af fattigdom. Måske ved de godt, at det ikke er så godt i Europa, men hvis de ikke kan gøre noget der, hvor de er, så kan de jo lige så godt tage af sted og forsøge.”
Silas Gretner, 14 år:
”De lever i undergrunden, hvor man ikke lige kan se dem. De vil ikke ses, fordi de ikke vil opdages og sendes hjem til der, hvor de kommer fra. Men det betyder, at de kan blive udnyttet og tvinges til at arbejde for en meget lav løn. Det burde stoppes, men det er svært, tror jeg.”
Martin Viberg Pedersen, 13 år:
”De skal jo finde en måde at tjene penge på. I Danmark tror jeg, at der er nogle, der arbejder i restauranter og gør rent og den slags.”
Kasper Winge-Rasmussen, 15 år:
”Hvis man ikke har ret til at være i et land, så finder man sig i dårlige arbejdsforhold. De kan ikke gøre noget ved det, for hvis de går til politiet, så bliver de smidt ud af landet.”
Fiona Heisz, 15 år:
”Fordi de ikke rigtig har andre muligheder. De normale steder har en mindsteløn, så de ansætter en, der kan sproget og er fra landet. De kunne tage tilbage, men der er en grund til, at de er kommet i første omgang.”
Click Here
Liv Brøndholt Nielsen, 15 år:
”Nok fordi de er desperate for et bedre liv. De vil gerne skabe et bedre liv for deres børn – så de ikke arver fattigdommen. Her i Europa får man et bedre liv – lidt ligesom, da man tog til USA for 150 år siden.”
Click Here
Previous slide
Next slide

Gå ikke glip af den næste afsløring

Nyhedsbrev sign-up

Vi skriver ud 1-2 gange om ugen og bruger selvfølgelig kun din e-mail-adresse til vores nyhedsbreve

Gå ikke glip af den næste afsløring

  • Få nyt fra en af landets største graverredaktioner.
  • Vi holder virksomheder og stater ansvarlige i forhold til love, konventioner og egne CSR-politikker.
  • Vi forbinder den almindelige dansker med globale problemstillinger og giver et oplyst grundlag at træffe valg på – uanset om det drejer sig om pension, mad, tøj eller andre forbrugsvarer.
Nyhedsbrev sign-up

Vi skriver ud 1-2 gange om ugen og bruger selvfølgelig kun din e-mail-adresse til vores nyhedsbreve

heartexit-upmagnifierchevron-down