Persondata og IT sikkerhed

Som medie og researchcenter er det Danwatchs opgave at sikre, at indsamling og behandling af dine persondata følger lovkrav. Nedenfor kan du se, hvilke data vi indsamler om dig, og hvordan vi anvender dem. Vi anvender kun informationen til det bestemte formål, og vi sikrer, at al information er opbevaret sikkert. Dette indebærer bla., at vi har indgået databehandleraftaler med alle relevante parter.

Når du tilmelder dig et nyhedsbrev, eller du bliver fast bidragsyder accepterer du samtidig nedenstående datapolitik:

Donationer

Uden faste støttebidrag og donationer var vores journalistik ikke mulig. Når du giver et bidrag til Danwatch eller er fast bidragsyder, så indsamler og behandler vi de oplysninger om dig, som du selv afgiver, og de gemmes i vores emailsystem samt hos udbyderne af vores hjemmeside.

Det betyder, at vi indsamler oplysninger om navn, adresse, email og evt betalingsoplysninger. Hvis du ønsker at tilmelde dig PBS, eller hvis du ønsker skattefradrag for din donation, så beder vi også om dit cpr nummer.

Nyhedsbrev

Du kan altid framelde Danwatchs nyhedsbreve nederst i de mails, som du modtager fra Danwatch.

Vi bruger dine data til at forbedre danwatch.dk

Danwatch.dk har ikke betalingsmure, og derfor er alle vores læsere velkommen i alle hjørner af vores website. Vi indsamler trafikdata på danwatch.dk, der giver oplysninger om, hvor mange der læser de enkelte artikler. Disse data bruger vi til at få et større kendskab til, hvordan og hvor meget de enkelte undersøgelser og nyheder bliver læst, og det hjælper os til at forbedre danwatch.dk og målrette nye formater, som vi hele tiden udvikler.

Cookies

Danwatch anvender cookies. Cookies er små filer, som kan bruges af websteder, så vi kan sikre vores læsere en bedre og mere effektiv oplevelse på danwatch.dk.
Vi må i hh. til loven gemme cookies på din enhed, hvis de er strengt nødvendige for at sikre leveringen af den tjeneste, som du har anmodet om at bruge. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Danwatch.dk bruger forskellige typer af cookies.

På enkelte af vores undersider er der indlejret indhold eksempelvis fra YouTube, som måske anvender cookies. Vi kontrollerer ikke disse cookies og anbefaler, at du tjekker deres hjemmeside for information om deres politik for cookies.

Vi opbevarer data i højst fem år

Dine personoplysninger bliver ifølge lovkrav gemt i fem år, efter du har afmeldt en service eller foretaget en donation/støttebidrag til Danwatch.

Sikkerhed

Dine personoplysninger bliver behandlet i henhold til gældende lovgivning. Vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende med henblik på at sikre en sikker og fortrolig håndtering af oplysningerne. Persondata, der opbevares elektronisk er sikret i kraft af regler for IT-sikkerhed, som alle medarbejdere, praktikanter og konsulenter er underlagt. Kontakt os, hvis du vil vide mere om disse regler. Persondata, der opbevares fysisk, opbevares aflåst og makuleres efter endt behandling.

Du kan kontakte os

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger Danwatch indsamler og opbevarer om dig. Hvis du er interesseret i at vide det, kan du skrive til info@danwatch.dk.

Hvis vores oplysninger om dig ikke er korrekte, kan du naturligvis altid få dem ændret eller slettet. Du kan altid gøre indsigelse mod, at vi behandler oplysninger om dig, og du kan til enhver tid tilbagetrække dit samtykke til, at vi behandler dine oplysninger. Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage skal indgives til Datatilsynet.

Har du spørgsmål i øvrigt om behandling af personoplysninger eller andet om Danwatch, kan du skrive til os på info@danwatch.dk eller ringe på 81 55 00 76.

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
Fik du læst