Lyd

Hver uge udgiver Danwatch udvalgte historier i en lydversion sammen med den skrevne artikel. Danwatch’s journalister læser selv deres historier op, og her på siden samler vi alle lydversionerne. Det er også her på siden, du kan finde de øvrige podcastserier, som vi har produceret. God lyttelyst!
Serie

10 år efter tyfonen Haiyan

I 2013 ramte en af de værste tyfoner i verdenshistorien Filippinerne, hvor tusindvis blev dræbt, og millioner mistede deres hjem. I kølvandet på de kolossale ødelæggelser strømmede vestlige donationer for millioner af dollars ind til de overlevende, men genopbygningen af de smadrede områder har været et langt sejt træk. Sammen med det filippinske medie Puma Podcast undersøger vi, hvad der skete med pengene, og vi taler med de overlevende om de traumer, der følger med, når alting ændres på et splitsekund. Tilrettelagt og redigeret af Bella Perez-Rubio, Carl Dave Sayat og Sandra Blenner Rasmussen. Projektet er lavet med støtte fra Journalismfund.
Du kan også lytte her:
Podcast

Danwatch undersøger

Her ligger Danwatch's oplæste artikler.
Du kan også lytte her:
Serie

Frås – en kritisk forbrugerguide

Det er nemt at vende det blinde øje til konsekvenserne ved vores forbrug. I Frås drejer vi hovedet og stirrer direkte ind i CO2-aftryk, kemikalieudslip, slavelignede arbejdsforhold og global ulighed. Vi gør det sammen med kendte danske meningsdannere, der bundærligt deler ud af deres forbrugsvaner og dårlige samvittighed. Sammen prøver vi at forstå de globale strukturer og de udfordringer, der står i vejen for, at vi i EU når en mere ansvarlig produktion, flere anstændige jobs globalt og en mere bæredygtig vækst. Og der kommer faktisk løsninger på bordet. Tilrettelagt og redigeret af Isabel Møller og Mie Obbekær. Projektet er lavet med støtte fra Europa Nævnet.
Du kan også lytte her:
Serie

Den gemte gift i vandet

I 'Den gemte gift i vandet' undersøger Danwatch, hvordan det går til, at der er fundet rester af sprøjtegifte i drikkevandsboringer - sprøjtegifte, der aldrig har været godkendt til brug i Danmark. Hvor kommer det fra? Og hvem har sprøjtet med det? Tilrettelagt af Louise Voller og Mie Obbekær. Fortalt og redigeret af Mie Obbekær. Redaktør: Jesper Hyhne.
Du kan også lytte her:

Gå ikke glip af den næste afsløring

Nyhedsbrev sign-up

Gå ikke glip af den næste afsløring

  • Få nyt fra en af landets største graverredaktioner.
  • Vi holder virksomheder og stater ansvarlige i forhold til love, konventioner og egne CSR-politikker.
  • Vi forbinder den almindelige dansker med globale problemstillinger og giver et oplyst grundlag at træffe valg på – uanset om det drejer sig om pension, mad, tøj eller andre forbrugsvarer.
Nyhedsbrev sign-up
heartexit-upmagnifierchevron-down