Om Danwatch

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Danwatch er et prisbelønnet, uafhængigt, undersøgende medie og researchcenter, der laver journalistik i offentlighedens interesse. Gennem vores undersøgende journalistik belyser og dokumenterer vi strukturelle problemstillinger vedrørende virksomheders, investorers og staters aktiviteter i henhold til internationale konventioner, national lov og CSR.

Gennem vores dybdegående journalistiske undersøgelser belyser vi strukturelle problemstillinger og afdækker sandheden bag i offentlighedens interesse og uden nogle skjulte agendaer. Vores journalistiske undersøgelser dokumenterer ofte komplekse emner og omfatter ofte både forskellige sektorer, lande og brancher. En stor del af vores journalistik handler om at undersøge, hvordan varer produceres i alle led. Gennem fakta-baseret, objektiv journalistik, afdækker vi systemiske og strukturelle problemstillinger, så helt almindelige mennesker kan forstå og forholde sig til dem.

Vores journalistiske fokus er at undersøge problemstillinger, der berører os alle, for på den måde være et vindue til den globale virkelighed, som vi alle er en del af. Hver undersøgelse kan tage mellem 4-10 måneder, og omfatter en dybdegående desk- og dataresearch kombineret med feltrejser i op til flere lande.

Vi arbejder ofte sammen med lokale journalister samt både danske og internationale medier. Det lokale kendskab kan være afgørende og vi søger at understøtte den gennem journalistisk kapacitetsopbygning i de steder, vi arbejder. Herigennem har vi opbygget et meget stærkt netværk af undersøgende journalister, lokale medier, CSO’er, kilder og whistleblowers.

Vi samarbejder med førende nationale og internationale medier og broadcastere, hvilket sikrer at vores journalistik når så mange mennesker som muligt. Det har medført at vores undersøgelser har været dækket af de største aviser, broadcastere og nyhedsmedier både i Danmark og internationalt.

Vores overbevisning er, at uafhængig undersøgende journalistik er fundamental for ethvert demokrati, og at den undersøgende, kritiske journalistik gør, at den brede offentlighed bedre kan forstå og navigere i den verden og det samfund, de er en del af.

Derudover giver den undersøgende journalistik ofte en vigtig stemme til de mest udsatte og sårbare i samfundet, samtidig med at den holder virksomheder, investorer og stater ansvarlige i forhold til national lov, internationale konventioner og egne CSR retningslinjer.

Vores journalistiske undersøgelser medfører derfor ofte politiske reaktioner og høringer både nationalt og internationalt samt har resulteret i konkrete ændringer hos nogle af verdens største virksomheder.

Direktør Jesper Nymark om Danwatch

”Vi har fundet vores placering i det danske mediemarked, hvor vi samarbejder godt med de brede medier. Vi gør det, vi er gode til: nemlig at lave undersøgende journalistik og skaffe dokumentation. Og så samarbejder vi med andre medier for at komme ud til den brede offentlighed.”

”Vi er ikke et nyhedsmedie, men et undersøgende medie med særligt fokus på graverjournalistik, og det giver os en større spillebane, at der på grund af manglende ressourcer bliver skåret ned på graverjournalistikken i de brede medier,” siger Jesper Nymark til Journalisten.

Læs artiklen i Journalisten: “Danwatch laver gratis graverjournalistik og millionoverskud”

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2784 8139