Om Danwatch

Danwatch har de seneste år etableret sig som et prisvindende, undersøgende medie og research-center med en af de største graverredaktioner i Danmark og en særlig rolle i det danske medielandskab.

Vores journalistik stiller skarpt på strukturelle problemstillinger i udviklings- og vækstlande. Samtidig har vi altid en dansk vinkel med relevans for den danske offentlighed. Med journalistiske undersøgelser, perspektiverende features og nyheder sætter vi komplekse emner på dagsordenen, som skattely, pension, investeringer, skibsophug og produktion af fødevarer, tekstil og elektronik.

Konstitueret journalistisk chefredaktør, Jakob Sloma Damsholt, udgør sammen med direktør og ansvarshavende chefredaktør, Jesper Nymark, Danwatchs redaktionelle ledelse.   

Vi har et journalistisk fokus i det særlige krydsfelt mellem udviklings-, udenrigs- og erhvervsjournalistik. Læs om vores arbejdsmetoder her.

Vi tror på, at undersøgende journalistik giver et godt grundlag for at forstå, navigere og træffe oplyste valg i den verden og det samfund, vi alle er en del af.

Vi sætter vores egen agenda, derfor er vores journalistik uafhængig af både politiske og  kommercielle interesser.

Vi holder virksomheder, investorer og stater ansvarlige i forhold til national lov, internationale konventioner og egne CSR-retningslinjer.

Vi har et ansvar for det samfund, som vi er en del af, og vi går efter at skabe forandring. Vores journalistik resulterer derfor ofte i politiske reaktioner, høringer både nationalt og internationalt og konkrete ændringer hos nogle af verdens største virksomheder.

Vi er til stede og dækker konflikter rundt om i verden, som andre medier ofte overser.

Vi forbinder den almindelige dansker med globale problemstillinger og giver dem et oplyst grundlag at træffe valg på – uanset om det drejer sig om deres pension, mad eller tøj.

Vi samarbejder med lokale journalister og medier, og kommer derfor helt tæt på og får den bedst mulige forståelse af de steder vi er og afdækker.

Vi har valgt, at når vi laver journalistik i offentlighedens interesse, skal den ikke være gemt bag en betalingsmur og men tilgængelig for alle.

Vi udgiver vores journalistik i samarbejde med både danske og internationale nyhedsmedier for at sikre, at vi når så mange mennesker som muligt. Vi samarbejder blandt andet med The Guardian, Deutsche Welle, DR, Reporter Brazil, OCCRP, EIC, Der Spiegel, Le Soir, L’Espresso, El Mundo, Mediapart, The Blak Sea, m.fl.

Vi har modtaget følgende priser: Timbuktu Prisen (2015), CISUs Initiativpris (2017), Anders Bordings Mediepris (2018), FUJs metodepris (2020), Anders Bordings Journalistpris (2021) og Federazione Nazionale Stampa Italiana Journalism Award  (2023) 

Gå ikke glip af den næste afsløring

Nyhedsbrev sign-up

Gå ikke glip af den næste afsløring

  • Få nyt fra en af landets største graverredaktioner.
  • Vi holder virksomheder og stater ansvarlige i forhold til love, konventioner og egne CSR-politikker.
  • Vi forbinder den almindelige dansker med globale problemstillinger og giver et oplyst grundlag at træffe valg på – uanset om det drejer sig om pension, mad, tøj eller andre forbrugsvarer.
Nyhedsbrev sign-up
heartexit-upmagnifierchevron-down