Politikere og L’Oréal lover handling mod børnearbejde

Søren Henriksen


Husk at dele
En DanWatch-rapport om børnearbejde i udvindingen af glimmer i Indien har sat børnearbejde på politikere og brancheforenings dagsorden.
Søren Henriksen


Både politikere og branchefolk er kommet på banen, efter DanWatch offentliggjorde en ny undersøgelse, der viste, at der er risiko for børnearbejde i makeup, der sælges på det danske marked.“Jeg vil undersøge mulighederne for et særligt initiativ til at forstærke indsatsen til bekæmpelse af børnearbejde generelt”, oplyser handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).
Han understreger dog, at de danske virksomheder selv har et ansvar for at håndtere børnearbejde i leverandørkæderne.

På baggrund af spørgsmål fra SF’s udviklingsordfører, Trine Pertou Mach, oplyser Mogens Jensen (S), at han støtter en dialog om åbne leverandørlister:
“Jeg finder det naturligt, at de berørte industrier indgår en dialog med fagbevægelsen, civilsamfundsorganisationer og andre relevante aktører omkring åbne leverandørlister og ansvarlig leverandørstyring.”

Mogens Jensen (S) lover desuden løbende at drøfte børnearbejde med fagbevægelsen, NGO’er og erhvervslivet og fastholde dem på deres ansvar.

Stor interesse for dialog om børnearbejde

Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) greb bolden, da DanWatch lancerede sin rapport om børnearbejde i kosmetik, og fulgte op med et dialogmøde om børnearbejde i kosmetikvirksomhedernes leverandørkæder. På mødet deltog blandt andre L’Oréal Danmark,  Brancheforeningen for Sæbe, Parfume og Teknisk-Kemiske Artikler, Erhvervsstyrelsen og Håndværksrådet.
Netop L’Oréal afviste i forbindelse med DanWatch’s undersøgelse, at deres leverandører benytter børnearbejde.

“Nu kontakter vi dem igen, for igen at gennemgå hele forsyningskæden for at sikre, at der ikke finder børnearbejde sted i forbindelse med vores produkter,” oplyste Sonja Christensen, kommunikationsdirektør for L’Oréal.

 

Relaterede nyheder
Mere om samme ...

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load