Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Politikere og L’Oréal lover handling mod børnearbejde

En DanWatch-rapport om børnearbejde i udvindingen af glimmer i Indien har sat børnearbejde på politikere og brancheforenings dagsorden.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Både politikere og branchefolk er kommet på banen, efter DanWatch offentliggjorde en ny undersøgelse, der viste, at der er risiko for børnearbejde i makeup, der sælges på det danske marked.“Jeg vil undersøge mulighederne for et særligt initiativ til at forstærke indsatsen til bekæmpelse af børnearbejde generelt”, oplyser handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).
Han understreger dog, at de danske virksomheder selv har et ansvar for at håndtere børnearbejde i leverandørkæderne.

På baggrund af spørgsmål fra SF’s udviklingsordfører, Trine Pertou Mach, oplyser Mogens Jensen (S), at han støtter en dialog om åbne leverandørlister:
“Jeg finder det naturligt, at de berørte industrier indgår en dialog med fagbevægelsen, civilsamfundsorganisationer og andre relevante aktører omkring åbne leverandørlister og ansvarlig leverandørstyring.”

Mogens Jensen (S) lover desuden løbende at drøfte børnearbejde med fagbevægelsen, NGO’er og erhvervslivet og fastholde dem på deres ansvar.

Stor interesse for dialog om børnearbejde

Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) greb bolden, da DanWatch lancerede sin rapport om børnearbejde i kosmetik, og fulgte op med et dialogmøde om børnearbejde i kosmetikvirksomhedernes leverandørkæder. På mødet deltog blandt andre L’Oréal Danmark,  Brancheforeningen for Sæbe, Parfume og Teknisk-Kemiske Artikler, Erhvervsstyrelsen og Håndværksrådet.
Netop L’Oréal afviste i forbindelse med DanWatch’s undersøgelse, at deres leverandører benytter børnearbejde.

“Nu kontakter vi dem igen, for igen at gennemgå hele forsyningskæden for at sikre, at der ikke finder børnearbejde sted i forbindelse med vores produkter,” oplyste Sonja Christensen, kommunikationsdirektør for L’Oréal.

 

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.