Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Danwatch anbefaler: Efterårets samfundskritiske kunst og kultur

Dystopisk samfundssatire på Teater Sort/Hvid, dokumentar om klimaforandringernes betydning for afrikanske fiskere, og en kunstinstallation, der minder os om flygtningenes kamp for overlevelse i Middelhavet. Det er et par af de samfundskritiske kulturtilbud, som vi anbefaler i de næste måneder.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Foredrag og debat

Magtkoncentrationen i erhvervslivets elite

Christoph Houman Ellersgaard

Efter i 2015 at have kortlagt netværket blandt de 423 mest magtfulde danskere, spørger samfundsforskerne Andreas Mulvad og Christoph Ellersgaard nu: hvordan kan vi sikre, at magten spredes på flere hænder? Svaret er, ifølge dem, at demokratiet skal styres, hvis eliten skal tæmmes.

Arrangør: FOF København

Dato: 12. oktober kl. 16.45

Sted: Fiolstræde 44, København K.

Pris: 150 kr.

 

Scene

The Hocka Hola Company 

Et dystopisk fremtidsunivers indtager teater Sort/Hvid ved Kødbyen. Her har konsum-hysteriet overtaget alt. Individet defineres alene igennem penge og forbrug, og der findes kun den neoliberale markedslogik. Oprøret kommer fra en lille gruppe utilpassede personer, som iværksætter aktionen Fuck up the neighbourhood.

Teaterkompagniet ‘Det Dramatiske Udgangspunkt’ forholder sig politisk og kulturkritisk til en international verden, og selv kalder de stykket for en ‘crazy-satire’.

Arrangør: Teater Sort/Hvid

Dato: 21. oktober – 4. november

Sted: Staldgade 26, København V.

Pris: 40-185 kr.

 

Filmfestival

Arabian Nights: Clash

Åbningsfilmen ved Cinematekets filmfestival hedder ‘Clash’ og handlingen udspiller sig i en politivogn blandt en gruppe arresterede under 2013-demonstrationerne i Cairo. I det klaustrofobiske rum sidder en amerikansk-egyptisk journalist, en hjemløs med et våben gemt i munden, en fotograf og medlemmer af Det Muslimske Broderskab. Mens skud og kampe lyder fra gaden, bliver stemningen sprængfarlig.

Cinematekets arabiske filmfest viser nye sider af det Mellemøsten, som fylder så meget i nyhedsbilledet.

Arrangør: Cinemateket

Dato: 19.-10. september.

Sted: Gothersgade 55, København K.

Pris: 75 kr.

 

Filmfestival

Nomadeliv i Afrika truet af korruption og overfiskning

I dokumentaren River Normadsfølger vi 200 afrikanske fiskere i deres rejse mod Mali og Niger.

Fiskernes traditionelle livsstil er truet af store forandringer i området.
Filmen er den første i en trilogi, der undersøger, hvordan overfiskning, korruption og klimaforandringer er i gang med at ændre vilkårene for intern nomadisk immigration i Afrika.

Arrangør: AMIS Culture Club

Dato: 23. november kl. 14.00-16.00

Sted: Københavns Universitet, Søndre Campus.

 

Kunst

En ubekvem påmindelse fra Middelhavet

Vinduerne i Kunsthal Charlottenborgs bygninger har henover sommeren været barrikaderet af orange og blå redningsveste. Værket har titlen Soleil Levant, som på dansk betyder solopgang. Med de 3500 redningsveste, opsamlet fra flygtninge på den græske ø Lesbos, vil den kinesisk kunstner Ai Weisei minde os om den, at der stadig er en humanitære krise i gang i Middelhavet.

Installationen kan ses ved kunsthal Charlottenborgs facade ud i mod Nyhavn frem til 1. oktober.

Arrangør: Kunsthal Charlottenborg

Dato: 20. Juni -1. oktober

Sted: Nyhavn 2, København K.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.