Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

DanWatch modtager Timbuktu-prisen 2015

DanWatch bliver årets modtager af den store danske pris for kritisk udviklingsjournalistik, Timbuktu-prisen. Prisen er på 100.000 kr. og uddeles torsdag på Folkemødet på Bornholm. Prisen er et arbejdslegat, der gives til et journalistisk projekt, som beskæftiger sig kritisk og undersøgende med udviklingsspørgsmål på nationalt eller internationalt niveau.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Årets Timbuktu-pris vil gå til research af danske virksomheders aktiviteter i verdens krige og konflikter. Dette skal udarbejdes inden for det næste år. Formand for Timbuktu Fonden, Thomas Ravn-Pedersen begrunder valget af DanWatch således:“Vi er meget glade for at kunne uddele Timbuktu-prisen 2015 til DanWatch, som siden 2007 har været en dygtig vagthund for mennesker og miljø i udviklingslandene. Danwatch har det seneste år skærpet sin research og dokumentation og leveret en stribe afsløringer af forhold, som verden ikke kan være bekendt. Og deres igangværende projekt som årets Timbuktu-pris går til, tegner til at blive endnu en kontroversiel afsløring”.

CSR i krigsindustrien
Pengene fra prisen skal gå til at afdække danske virksomheders sociale ansvarlighed – hvilken sektor er endnu hemmeligt, understreger chefredaktør, Louise Voller, der er ansvarlig for projektet:

“Hvordan Danmark deltager i internationale konflikter er i høj grad relevant, og i den globale krigsindustri er dette et område, hvor danske virksomheders aktiviteter endnu ikke er kortlagt. Det er nu muligt, bl.a. med pengene fra Timbuktu Fonden og via internationale samarbejder”, siger Louise Voller.

Anerkendelse af undersøgende journalistik
For Danwatch som uafhængigt medie og researchcenter er Timbuktu-prisen en meget væsentlig pris, siger direktør for DanWatch, Jesper Nymark:

“Prisen er samtidig en vigtig anerkendelse af den udvikling, som vi er i gang med, og den undersøgende journalistiks betydning og relevans i forhold til virksomheder og staters socialt samfundsansvar”.

Overrækkelsen finder sted i aften kl. 18.45 I Det Globale Telt på Folkemødet på Bornholm.

For yderligere info eller udtalelser, kontakt ansv. chefredaktør, Louise Voller: 27 84 81 39

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.