Danwatch vinder Anders Bording Mediepris

Amalie Linde

JournalistHusk at dele
Danske Mediers årlige pris for specialmedier, Anders Bording Mediepris 2018, går til Danwatch.
Amalie Linde

JournalistFredag blev Anders Bordings Mediepris uddelt til Danwatch ved en højtidelighed på Københavns Rådhus afholdt af organisationen Danske Medier.

Danwatch får prisen “for at have skabt et uafhængigt, undersøgende medie med fokus på ansvar i den globaliserede økonomi og for at have vist nye veje for, hvordan journalistik finansieres og skabes i samarbejde med andre medier,” står der i begrundelsen.

Pierre Collignon, formand for juryen, roste Danwatch for at have “vist en vej for, hvordan man kan få journalistik til at rykke”.

Væsentlig anerkendelse

“Det er en væsentlig og velkommen anerkendelse af både vores journalistik og den udvikling, vi som medie har gennemgået de seneste år”, siger Jesper Nymark, direktør for Danwatch.

Medieprisen uddeles til specialmedier, “der i særlig grad er i stand til at ramme sin målgruppe og/eller opbygge en forretningsmodel og derfor bør tjene til inspiration for andre”, oplyser Danske Medier.

Journalistik i internationalt samarbejde

Gennem de sidste år har Danwatch indgået flere samarbejdet med internationale og danske medier. I februar indgik Danwatch et samarbejde med Politiken og det europæiske netværk af graverjournalister, European Investigative Collaborations (EIC).

Resultatet blev tvær-europæisk undersøgelse der dokumenterer, at penge fra Danmark og EU hjælper Tyrkiet med at spærre krigsflygtninge inde i Syrien. Artiklerne udkom i Der Spiegel (Tyskland), L’espresso (Italien), El Mundo (Spanien) og The Black Sea (Rumænien) samt Politiken og Danwatch.  

Jesper Nymark påpeger, at Danwatchs forretningsmodel i høj grad er baseret på journalistisk samarbejde.

“Vi har fundet en forretningsmodel og en journalistisk samarbejdstilgang, som er baseret på en overbevisning om, at vi kan grave dybere og nå flere sammen med andre”.

Anders Bording Priserne er blevet uddelt siden 1965 som hæderspris for specialmedier. De uddeles af organisationen Danske Medier, som er foreningen for godt 300 danske medier. Priserne er opkaldt efter journalist og forfatter Anders Bording, der i 1666 udgav Danmarks første periodiske skrift, Den Danske Mercurius.  

De andre nominerede til Medieprisen 2018 var Fagbladet FOA og Mediehuset Ingeniørens Tech Relations.

 

Relaterede nyheder
Mere om samme ...

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load