Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Danwatch vinder Anders Bording Mediepris

Danske Mediers årlige pris for specialmedier, Anders Bording Mediepris 2018, går til Danwatch.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Amalie Linde
Amalie Linde
Journalist
Vi har læst artiklen op. Lyt til den her

Fredag blev Anders Bordings Mediepris uddelt til Danwatch ved en højtidelighed på Københavns Rådhus afholdt af organisationen Danske Medier.

Danwatch får prisen “for at have skabt et uafhængigt, undersøgende medie med fokus på ansvar i den globaliserede økonomi og for at have vist nye veje for, hvordan journalistik finansieres og skabes i samarbejde med andre medier,” står der i begrundelsen.

Pierre Collignon, formand for juryen, roste Danwatch for at have “vist en vej for, hvordan man kan få journalistik til at rykke”.

Væsentlig anerkendelse

“Det er en væsentlig og velkommen anerkendelse af både vores journalistik og den udvikling, vi som medie har gennemgået de seneste år”, siger Jesper Nymark, direktør for Danwatch.

Medieprisen uddeles til specialmedier, “der i særlig grad er i stand til at ramme sin målgruppe og/eller opbygge en forretningsmodel og derfor bør tjene til inspiration for andre”, oplyser Danske Medier.

Journalistik i internationalt samarbejde

Gennem de sidste år har Danwatch indgået flere samarbejdet med internationale og danske medier. I februar indgik Danwatch et samarbejde med Politiken og det europæiske netværk af graverjournalister, European Investigative Collaborations (EIC).

Resultatet blev tvær-europæisk undersøgelse der dokumenterer, at penge fra Danmark og EU hjælper Tyrkiet med at spærre krigsflygtninge inde i Syrien. Artiklerne udkom i Der Spiegel (Tyskland), L’espresso (Italien), El Mundo (Spanien) og The Black Sea (Rumænien) samt Politiken og Danwatch.  

Jesper Nymark påpeger, at Danwatchs forretningsmodel i høj grad er baseret på journalistisk samarbejde.

“Vi har fundet en forretningsmodel og en journalistisk samarbejdstilgang, som er baseret på en overbevisning om, at vi kan grave dybere og nå flere sammen med andre”.

Anders Bording Priserne er blevet uddelt siden 1965 som hæderspris for specialmedier. De uddeles af organisationen Danske Medier, som er foreningen for godt 300 danske medier. Priserne er opkaldt efter journalist og forfatter Anders Bording, der i 1666 udgav Danmarks første periodiske skrift, Den Danske Mercurius.  

De andre nominerede til Medieprisen 2018 var Fagbladet FOA og Mediehuset Ingeniørens Tech Relations.

 

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.