8. juni 2018

Danwatch vinder Anders Bording Mediepris

Danske Mediers årlige pris for specialmedier, Anders Bording Mediepris 2018, går til Danwatch.


Fredag blev Anders Bordings Mediepris uddelt til Danwatch ved en højtidelighed på Københavns Rådhus afholdt af organisationen Danske Medier.

Danwatch får prisen “for at have skabt et uafhængigt, undersøgende medie med fokus på ansvar i den globaliserede økonomi og for at have vist nye veje for, hvordan journalistik finansieres og skabes i samarbejde med andre medier,” står der i begrundelsen.

Pierre Collignon, formand for juryen, roste Danwatch for at have “vist en vej for, hvordan man kan få journalistik til at rykke”.

Væsentlig anerkendelse

“Det er en væsentlig og velkommen anerkendelse af både vores journalistik og den udvikling, vi som medie har gennemgået de seneste år”, siger Jesper Nymark, direktør for Danwatch.

Medieprisen uddeles til specialmedier, “der i særlig grad er i stand til at ramme sin målgruppe og/eller opbygge en forretningsmodel og derfor bør tjene til inspiration for andre”, oplyser Danske Medier.

Journalistik i internationalt samarbejde

Gennem de sidste år har Danwatch indgået flere samarbejdet med internationale og danske medier. I februar indgik Danwatch et samarbejde med Politiken og det europæiske netværk af graverjournalister, European Investigative Collaborations (EIC).

Resultatet blev tvær-europæisk undersøgelse der dokumenterer, at penge fra Danmark og EU hjælper Tyrkiet med at spærre krigsflygtninge inde i Syrien. Artiklerne udkom i Der Spiegel (Tyskland), L’espresso (Italien), El Mundo (Spanien) og The Black Sea (Rumænien) samt Politiken og Danwatch.  

Jesper Nymark påpeger, at Danwatchs forretningsmodel i høj grad er baseret på journalistisk samarbejde.

“Vi har fundet en forretningsmodel og en journalistisk samarbejdstilgang, som er baseret på en overbevisning om, at vi kan grave dybere og nå flere sammen med andre”.

Anders Bording Priserne er blevet uddelt siden 1965 som hæderspris for specialmedier. De uddeles af organisationen Danske Medier, som er foreningen for godt 300 danske medier. Priserne er opkaldt efter journalist og forfatter Anders Bording, der i 1666 udgav Danmarks første periodiske skrift, Den Danske Mercurius.  

De andre nominerede til Medieprisen 2018 var Fagbladet FOA og Mediehuset Ingeniørens Tech Relations.

 

Gå ikke glip af den næste afsløring

Nyhedsbrev sign-up

Gå ikke glip af den næste afsløring

  • Få nyt fra en af landets største graverredaktioner.
  • Vi holder virksomheder og stater ansvarlige i forhold til love, konventioner og egne CSR-politikker.
  • Vi forbinder den almindelige dansker med globale problemstillinger og giver et oplyst grundlag at træffe valg på – uanset om det drejer sig om pension, mad, tøj eller andre forbrugsvarer.
Nyhedsbrev sign-up
heartexit-upmagnifiercrosschevron-down