Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Hvorfor er der ingen kontrol af økologisk kosmetik og hudpleje? Det skal minister svare på

Økologisk hudpleje og kosmetik er ikke omfattet af kontrol som økologiske fødevarer. Ministeren skal nu svare på hvorfor.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Vi har læst artiklen op. Lyt til den her

Mens økologiske fødevarer jævnligt kontrolleres af Fødevarestyrelsen, så er der ingen kontrol med, hvorvidt økologisk kosmetik og hudpleje faktisk indeholder naturlige og økologiske ingredienser i det omfang, det skal. Kun Forbrugerombudsmanden kan tjekke, om virksomhederne lever op til deres markedsføring, og det beror for det meste på, at forbrugerne selv skal klage.

Salget af økologisk kosmetik og hudpleje er boomet de senere år, og det er svært for forbrugerne at vide, om indholdet i “naturlig” og økologisk hudpleje og kosmetik faktisk er naturligt og økologisk, mener Venstres forbrugerordfører Anne Honore Østergaard, der nu kræver svar fra erhvervsminister Simon Kollerup (S). 

“Forbrugerne er en drivkraft for virksomhedernes sunde, naturlige og grønne valg, og det er vigtigt, at forbrugere kan navigere ordentligt, så det er nemt at tage dette valg. Derfor er det vigtigt med tilsyn, der skal sikre, at forbrugerne kan stole på virksomhederne”, siger Anne Honoré Østergaard (V). 

Hvordan skal forbrugerne stole på økologisk kosmetik?

Erhvervsministeren skal tage stilling til, hvorfor Ø-mærket ikke også omfatter økologisk kosmetik, og hvordan myndighederne kontrollerer, at kosmetik rent faktisk er økologisk og stemmer overens med markedsføringen på det enkelte produkt. Endelig skal ministeren svare på, hvor mange sager, Forbrugerombudsmanden har haft om økologisk kosmetik.

Siden 2019 har Forbrugerombudsmanden haft to sager vedrørende økologisk hudpleje, der er videresendt til Miljøstyrelsen, viser en aktindsigt hos Forbrugerombudsmanden, som Danwatch har fået.

Anne Honoré Østergaard vil også have ministerens svar på, hvad Erhvervsministeriet har tænkt sig at gøre for at styrke forbrugeroplysningen og forbrugertilliden til markedsføringen af økologisk kosmetik.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.