Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Nye journalistiske samarbejder og millionoverskud hos Danwatch i 2016

For tredje år i træk løfter Danwatch sin omsætning og resultat og ender med et overskud på 1,2 millioner kroner.
Amalie Linde
Amalie Linde
Journalist
Vi har læst artiklen op. Lyt til den her
I en tid, hvor  både den undersøgende journalistik og det globale udviklingsfokus hos de traditionelle medier har hårde kår, er direktør i Danwatch, Jesper Nymark, glad for udviklingen og resultatet:

”2016 har været et godt år for Danwatch, og udover at vores journalistiske undersøgelser når langt ud, så har vi fået etableret stærke journalistiske samarbejder med bl.a. Politikens gravergruppe, TV2, DR og The Guardian,” siger Jesper Nymark.

Nye partnerskaber er vejen

Danwatch har i 2016 blandt andet afdækket ophugning af Mærsk-skibe i Indien og Bangladesh, der er sket under kritisable forhold og imod virksomhedens egne officielle politikker på området. Det skete i en undersøgelses-serie på tre undersøgelser, hvor Danwatch samarbejdede med Politikens Gravergruppe og TV2’s undersøgende journalister.

”Vi oplever, at der eksternt er kommet en klar forståelse for vores særlige journalistiske fokus og det samarbejdspotentiale, der er blandt de traditionelle brede medier, og at det har medført øget gennemslagskraft og synlighed for vores journalistiske undersøgelser,” siger Jesper Nymark.

Penge og anerkendelse fra Googles nyhedsfond

Derudover var Danwatch det første danske medie, der blev en del af Googles nye fond for europæiske medier: Google Digital News Initiative Innovation Fond. De internationale medier, som også er en del af fonden, er blandt andet:  Financial Times, AFP, Frankfurter Allgemeine Zeitung, the Telegraph og Bureau of Investigative Journalism. Projektet med Google fortsætter – nu i samarbejde med Syddansk Universitet.

Parallelt med den redaktionelle udvikling har Danwatch udvidet forretningsområderne og etableret undervisningsforløb for folkeskolen, ligesom vi har undervist journalister i Nepal, Kenya og Cambodia i undersøgende journalistik.

”Danwatch er et nichemedie og vores udviklingsfokus har været betinget af en klar forståelse af vores rolle som undersøgende medie. Derudover er vores tilgang til indhold, formater og forretningsmodel præget af en nysgerrighed og omstillingsparathed, som jeg mener er en forudsætning for, at vi lykkes og en nødvendig i en mediekontekst, hvor det eneste, vi kan være sikre på tilsyneladende er forandring,” udtaler Jesper Nymark

Danwatch er et prisbelønnet uafhængigt medie og research center, der gennem journalistiske undersøgelser afdækker og dokumenterer staters, virksomheders og investorers ansvar og brud på nationale og internationale konventioner og lovgivning.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.