Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

37 tøjfabrikker lukket efter inspektioner i Bangladesh

Efter Rana Plaza styrtede sammen i 2013 og dræbte mindst 1134 personer, startede regeringen i Bangladesh en omfattende inspektion på landets tøjfabrikker. Inspektionerne er nu ovre, og der sættes fokus på at rette op på forholdene.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

I Bangladesh har regeringen har sammen med den internationale arbejderorganisation (ILO) inspiceret 1.475 fabrikker, der producerer tøj til eksport. The Alliance for Bangladesh Workers Safety og The Bangladesh Accord on Fire and Building Safety har yderligere inspiceret 2.185 fabrikker for sikkerheden i forhold til brandfare, risiko for kollaps og risikable elektriske installationer.

Ud af de i alt 3660 fabrikker er 37 blevet lukket, mens resten får hjælp til at udfylde og udføre en handlingsplan (CAP), som skal kortlægge de forhold, der skal forbedres.

“Regeringen i Bangladesh har med støtte fra ILO iværksat en række initiativer til at hjælpe fabrikkerne med at udvikle en CAP. Fabrikker får et ‘CAP-kit’, der indeholder skabeloner og lette instruktioner”, skriver Tuomo Poutiainen, der er manager of ILO’s Improving Working Conditions in the RMG Sector Programme i en mail til Danwatch.

 

Stadig usikkerhed om finansiering

Initiativet indebærer træning af inspektørerne, ensretning af inspektionsmetoder og at 1.778 inspektioner nu ligger online for større gennemsigtighed.

Det er dog ikke gratis for fabrikkerne at indføre de sikkerhedsmæssige forbedringer, men ILO og Tuomo Poutiainen kan endnu ikke give et svar på, hvordan forbedringerne skal finansieres:

“Adgang til finansiering til forbedringer er et andet problem, vi er begyndt at se på. Et studie er lige nu på vej fra ILO og IFC (International Finance Corporation, red.), der undersøger udfordringerne med finansiering af forbedringerne og mulighederne for RMG-fabrikkerne. Undersøgelsen bør være færdig i starten af 2016”.

Danwatch har dækket tekstilindustrien i Bangladesh med undersøgelsen ‘Den tabte tråd’. Læs den her.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.