20. november 2015

37 tøjfabrikker lukket efter inspektioner i Bangladesh

Efter Rana Plaza styrtede sammen i 2013 og dræbte mindst 1134 personer, startede regeringen i Bangladesh en omfattende inspektion på landets tøjfabrikker. Inspektionerne er nu ovre, og der sættes fokus på at rette op på forholdene.


I Bangladesh har regeringen har sammen med den internationale arbejderorganisation (ILO) inspiceret 1.475 fabrikker, der producerer tøj til eksport. The Alliance for Bangladesh Workers Safety og The Bangladesh Accord on Fire and Building Safety har yderligere inspiceret 2.185 fabrikker for sikkerheden i forhold til brandfare, risiko for kollaps og risikable elektriske installationer.

Ud af de i alt 3660 fabrikker er 37 blevet lukket, mens resten får hjælp til at udfylde og udføre en handlingsplan (CAP), som skal kortlægge de forhold, der skal forbedres.

“Regeringen i Bangladesh har med støtte fra ILO iværksat en række initiativer til at hjælpe fabrikkerne med at udvikle en CAP. Fabrikker får et ‘CAP-kit’, der indeholder skabeloner og lette instruktioner”, skriver Tuomo Poutiainen, der er manager of ILO’s Improving Working Conditions in the RMG Sector Programme i en mail til Danwatch.

 

Stadig usikkerhed om finansiering

Initiativet indebærer træning af inspektørerne, ensretning af inspektionsmetoder og at 1.778 inspektioner nu ligger online for større gennemsigtighed.

Det er dog ikke gratis for fabrikkerne at indføre de sikkerhedsmæssige forbedringer, men ILO og Tuomo Poutiainen kan endnu ikke give et svar på, hvordan forbedringerne skal finansieres:

“Adgang til finansiering til forbedringer er et andet problem, vi er begyndt at se på. Et studie er lige nu på vej fra ILO og IFC (International Finance Corporation, red.), der undersøger udfordringerne med finansiering af forbedringerne og mulighederne for RMG-fabrikkerne. Undersøgelsen bør være færdig i starten af 2016”.

Danwatch har dækket tekstilindustrien i Bangladesh med undersøgelsen ‘Den tabte tråd’. Læs den her.

Gå ikke glip af den næste afsløring

Leave this field blank
heartexit-upmagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram