DanWatch nomineret til Anders Bordings Journalistpris

Anders Brønd Christensen


Husk at dele
Vi har undersøgt dette
Undersøgelse

Den tabte tråd

‘Made in Bangladesh’ er blevet nomineret til Anders Bordings journalistpris for ‘en bemærkelsesværdig journalistisk præstation i et specialmedie’.
Anders Brønd Christensen


På årsdagen for Rana Plaza-katastrofen kunne DanWatch og Fagbladet 3F i april 2014 afsløre, at danske virksomheder får produceret tøj i Bangladesh til sultelønninger og i strid med adskillige internationale konventioner.

I samarbejde med DanWatch dokumenterede Fagbladet 3F systematiske arbejdstager- og menneskerettighedskrænkelser på tøjfabrikken Welltex i Bangladesh, der bla. producerer tøj til de danske selskaber DK Company og Dansk Supermarked og til den svenske tøjgigant, H&M.

Sarah Dieckmann fra DanWatch er sammen med journalisterne Peter Rasmussen, Peter Keiding og fotograf Søren Zeuth nomineret til Anders Bordings journalistpris, der hvert år uddeles af brancheorganisationen Danske Medier for ‘en bemærkelsesværdig journalistisk præstation i et specialmedie’.

Afsløringerne blev bragt i Fagbladet 3F i april 2014 på årsdagen for en af de største industrikatastrofer nogensinde og pustede nyt liv i debatten om ordentlige arbejdsforhold i udviklingslandene og danske virksomheders samfundsansvar.

Læs Fagbladet 3F’s tema her

Artiklerne er en del af et større fokus på tekstilindustrien, hvor DanWatch siden har udgivet undersøgelserne, ‘Tøjets Tragedier’ i 2014 og ‘Den Tabte Tråd’ i marts 2015. På baggrund af den seneste rapport har Enhedslisten kaldt Handels- og Udviklingsminister Mogen Jensen (S) i samråd i folketingets udenrigsudvalg.

Ud over DanWatch og Fagbladet 3F er også Socialpædagogen og Ingeniøren nomineret til journalistprisen for deres dækning af henholdsvis magtanvendelser mod anbragte børn og MRSA-epidemien i de danske svinestalde.

Prisen uddeles d. 19 juni på Københavns rådhus, hvor Danske Medier også uddeler Anders Bordings Mediepris og Prisen for visuel formidling.

Relaterede nyheder
Mere om samme ...

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load