1. maj 2015

DanWatch nomineret til Anders Bordings Journalistpris

‘Made in Bangladesh’ er blevet nomineret til Anders Bordings journalistpris for ‘en bemærkelsesværdig journalistisk præstation i et specialmedie’.


På årsdagen for Rana Plaza-katastrofen kunne DanWatch og Fagbladet 3F i april 2014 afsløre, at danske virksomheder får produceret tøj i Bangladesh til sultelønninger og i strid med adskillige internationale konventioner.

I samarbejde med DanWatch dokumenterede Fagbladet 3F systematiske arbejdstager- og menneskerettighedskrænkelser på tøjfabrikken Welltex i Bangladesh, der bla. producerer tøj til de danske selskaber DK Company og Dansk Supermarked og til den svenske tøjgigant, H&M.

Sarah Dieckmann fra DanWatch er sammen med journalisterne Peter Rasmussen, Peter Keiding og fotograf Søren Zeuth nomineret til Anders Bordings journalistpris, der hvert år uddeles af brancheorganisationen Danske Medier for ‘en bemærkelsesværdig journalistisk præstation i et specialmedie’.

Afsløringerne blev bragt i Fagbladet 3F i april 2014 på årsdagen for en af de største industrikatastrofer nogensinde og pustede nyt liv i debatten om ordentlige arbejdsforhold i udviklingslandene og danske virksomheders samfundsansvar.

Læs Fagbladet 3F’s tema her

Artiklerne er en del af et større fokus på tekstilindustrien, hvor DanWatch siden har udgivet undersøgelserne, ‘Tøjets Tragedier’ i 2014 og ‘Den Tabte Tråd’ i marts 2015. På baggrund af den seneste rapport har Enhedslisten kaldt Handels- og Udviklingsminister Mogen Jensen (S) i samråd i folketingets udenrigsudvalg.

Ud over DanWatch og Fagbladet 3F er også Socialpædagogen og Ingeniøren nomineret til journalistprisen for deres dækning af henholdsvis magtanvendelser mod anbragte børn og MRSA-epidemien i de danske svinestalde.

Prisen uddeles d. 19 juni på Københavns rådhus, hvor Danske Medier også uddeler Anders Bordings Mediepris og Prisen for visuel formidling.

Flere artikler fra serien: 

Gå ikke glip af den næste afsløring

Nyhedsbrev sign-up

Vi skriver ud 1-2 gange om ugen og bruger selvfølgelig kun din e-mail-adresse til vores nyhedsbreve

Gå ikke glip af den næste afsløring

  • Få nyt fra en af landets største graverredaktioner.
  • Vi holder virksomheder og stater ansvarlige i forhold til love, konventioner og egne CSR-politikker.
  • Vi forbinder den almindelige dansker med globale problemstillinger og giver et oplyst grundlag at træffe valg på – uanset om det drejer sig om pension, mad, tøj eller andre forbrugsvarer.
Nyhedsbrev sign-up

Vi skriver ud 1-2 gange om ugen og bruger selvfølgelig kun din e-mail-adresse til vores nyhedsbreve

heartexit-upmagnifiercrosschevron-downchevron-leftchevron-right