Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

DanWatch nomineret til Anders Bordings Journalistpris

‘Made in Bangladesh’ er blevet nomineret til Anders Bordings journalistpris for ‘en bemærkelsesværdig journalistisk præstation i et specialmedie’.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Vi har læst artiklen op. Lyt til den her
På årsdagen for Rana Plaza-katastrofen kunne DanWatch og Fagbladet 3F i april 2014 afsløre, at danske virksomheder får produceret tøj i Bangladesh til sultelønninger og i strid med adskillige internationale konventioner.

I samarbejde med DanWatch dokumenterede Fagbladet 3F systematiske arbejdstager- og menneskerettighedskrænkelser på tøjfabrikken Welltex i Bangladesh, der bla. producerer tøj til de danske selskaber DK Company og Dansk Supermarked og til den svenske tøjgigant, H&M.

Sarah Dieckmann fra DanWatch er sammen med journalisterne Peter Rasmussen, Peter Keiding og fotograf Søren Zeuth nomineret til Anders Bordings journalistpris, der hvert år uddeles af brancheorganisationen Danske Medier for ‘en bemærkelsesværdig journalistisk præstation i et specialmedie’.

Afsløringerne blev bragt i Fagbladet 3F i april 2014 på årsdagen for en af de største industrikatastrofer nogensinde og pustede nyt liv i debatten om ordentlige arbejdsforhold i udviklingslandene og danske virksomheders samfundsansvar.

Læs Fagbladet 3F’s tema her

Artiklerne er en del af et større fokus på tekstilindustrien, hvor DanWatch siden har udgivet undersøgelserne, ‘Tøjets Tragedier’ i 2014 og ‘Den Tabte Tråd’ i marts 2015. På baggrund af den seneste rapport har Enhedslisten kaldt Handels- og Udviklingsminister Mogen Jensen (S) i samråd i folketingets udenrigsudvalg.

Ud over DanWatch og Fagbladet 3F er også Socialpædagogen og Ingeniøren nomineret til journalistprisen for deres dækning af henholdsvis magtanvendelser mod anbragte børn og MRSA-epidemien i de danske svinestalde.

Prisen uddeles d. 19 juni på Københavns rådhus, hvor Danske Medier også uddeler Anders Bordings Mediepris og Prisen for visuel formidling.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.