Danwatch vinder EU-legat til internationalt graverprojekt

Emilie Ekeberg

JournalistHusk at dele
En jury ledet af Panama Papers-redaktør Wolfgang Krach har udvalgt Danwatch, som eneste danske medie, som modtager af et nyindstiftet legat for undersøgende journalistik om EU.
Emilie Ekeberg

JournalistI dag offentliggør International Press Institute de første modtagere af et EU-legat, der skal finansiere undersøgende journalistiske samarbejder på tværs af landegrænserne i Europa.

Danwatch er blandt de 12 udvalgte modtagere af legatet, der under navnet Investigative Journalism for the EU er skabt for at bidrage til afdækning af korruption, økonomisk kriminalitet, krænkelser af menneskerettighederne og miljøskade.

Danwatch modtager støtten til et journalistisk projekt-samarbejde med journalist-netværket Organised Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP). OCCRP har vundet en række internationale hæderspriser for sine afdækninger af korruption og organiseret kriminalitet i Øst-Europa, Rusland og de tidligere sovjet-republikker.

“De journalistiske samarbejder på tværs af landegrænserne ligger helt i kernen af vores journalistiske tilgang, fordi det giver os mulighed for at grave dybere i globale problemstillinger, og fordi vores journalistik når bredere ud", siger Jesper Nymark, direktør i Danwatch.

"Dette er vores første samarbejde med OCCRP, som er et af de journalistiske netværk der producerer noget af det bedste undersøgende journalistik på verdensplan, og det er vi rigtig glade for”, siger han.

63 europæiske hold af journalister og medier har indsendt projekter til bedømmelse af juryen, der har været ledet af Wolfgang Krach. Han er chefredaktør for tyske Süddeutche Zeitung, og ledte avisens arbejde med Panama Papers-lækket, som de delte med et internationalt netværk af journalister.

12 projektforslag har modtaget finansiering på tilsammen 315.000 Euro.

“Vi har modtaget et stort antal fremragende projekter, og har været nødsaget til at træffe vanskelige valg ved at give finansiering til kun nogle af de mange fortjenstfulde forslag”, udtaler Wolfgang Krach i en pressemeddelelse.

Også Politikens chefredaktør Christian Jensen har siddet i juryen, der bestod af fem personer, og mødtes i München den 13. juni for at udvælge modtagerne af legatet. Det har han skrevet en kommentar om i Politiken.

Danwatchs direktør glæder sig over viljen til at støtte det ressourcekrævende gravearbejde.

“Vi er rigtig glade for den anerkendelse vi får fra juryen, og for muligheden for at lave vores undersøgende journalistik i samarbejde med OCCRP. Den undersøgende journalistik kræver store ressourcer, men er altafgørende for vores demokrati”, siger Jesper Nymark.

Læs mere i pressemeddelelsen fra International Press Institute

Relaterede nyheder
Mere om samme ...

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load