Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Danwatch vinder EU-legat til internationalt graverprojekt

En jury ledet af Panama Papers-redaktør Wolfgang Krach har udvalgt Danwatch, som eneste danske medie, som modtager af et nyindstiftet legat for undersøgende journalistik om EU.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Emilie Ekeberg
Emilie Ekeberg
Journalist / Mobil: +45 53771104 / Signal: +47 45033479

I dag offentliggør International Press Institute de første modtagere af et EU-legat, der skal finansiere undersøgende journalistiske samarbejder på tværs af landegrænserne i Europa.

Danwatch er blandt de 12 udvalgte modtagere af legatet, der under navnet Investigative Journalism for the EU er skabt for at bidrage til afdækning af korruption, økonomisk kriminalitet, krænkelser af menneskerettighederne og miljøskade.

Danwatch modtager støtten til et journalistisk projekt-samarbejde med journalist-netværket Organised Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP). OCCRP har vundet en række internationale hæderspriser for sine afdækninger af korruption og organiseret kriminalitet i Øst-Europa, Rusland og de tidligere sovjet-republikker.

“De journalistiske samarbejder på tværs af landegrænserne ligger helt i kernen af vores journalistiske tilgang, fordi det giver os mulighed for at grave dybere i globale problemstillinger, og fordi vores journalistik når bredere ud”, siger Jesper Nymark, direktør i Danwatch.

“Dette er vores første samarbejde med OCCRP, som er et af de journalistiske netværk der producerer noget af det bedste undersøgende journalistik på verdensplan, og det er vi rigtig glade for”, siger han.

63 europæiske hold af journalister og medier har indsendt projekter til bedømmelse af juryen, der har været ledet af Wolfgang Krach. Han er chefredaktør for tyske Süddeutche Zeitung, og ledte avisens arbejde med Panama Papers-lækket, som de delte med et internationalt netværk af journalister.

12 projektforslag har modtaget finansiering på tilsammen 315.000 Euro.

“Vi har modtaget et stort antal fremragende projekter, og har været nødsaget til at træffe vanskelige valg ved at give finansiering til kun nogle af de mange fortjenstfulde forslag”, udtaler Wolfgang Krach i en pressemeddelelse.

Også Politikens chefredaktør Christian Jensen har siddet i juryen, der bestod af fem personer, og mødtes i München den 13. juni for at udvælge modtagerne af legatet. Det har han skrevet en kommentar om i Politiken.

Danwatchs direktør glæder sig over viljen til at støtte det ressourcekrævende gravearbejde.

“Vi er rigtig glade for den anerkendelse vi får fra juryen, og for muligheden for at lave vores undersøgende journalistik i samarbejde med OCCRP. Den undersøgende journalistik kræver store ressourcer, men er altafgørende for vores demokrati”, siger Jesper Nymark.

Læs mere i pressemeddelelsen fra International Press Institute

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.