Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Fiskeriaftale med EU gavner Mozambique minimalt

EU's fiskeripartnerskabsaftale med Mozambique giver EU's egne fartøjer muligheden for at fange tun i Mozambiques farvande mod kompensation til landets Fiskeriministerium.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Vi har undersøgt dette
Undersøgelse

Pirattun på dåse

Udover den økonomiske byttehandel pålægger partnerskabsaftalen fra 2007 EU ”at promovere ansvarligt fiskeri i den mozamibiquiske fiskerizone med henblik på at garantere bevarelsen af bæredygtigudnyttelse af fiskeressourcer og udviklingen af Mozambiques fiskerisektor”.

Fiskeriaftalerne skal dog ikke forveksles med udviklingsbistand. De forhandles på plads under stærkt konkurrenceprægede forhold med EU som en både erfaren og hård forhandler.

EU-fartøjerne fisker i Mozambiques farvande, hvor de nationale fartøjer ikke kommer ud. Fiskene sejles direkte til andre markeder, så udover licensbetalingen gennem fiskeriaftalerne bidrager EU-fartøjerne ikke til Mozambiques nationale økonomi, hverken gennem job, fisk til det nationale marked, fisk til forarbejdningsindustrien eller gennem nogen anden merværdi.

Mozambique har mangeårige kontrakter med de spanske tunfiskeriorganisationer ABANAC og OPAGAC, der i 2008 blev taget for piratfiskeri i Seychellernes farvande.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.