Fiskeriaftale med EU gavner Mozambique minimalt

Carsten Terp


Husk at dele
Branche
Vi har undersøgt dette
Undersøgelse

Pirattun på dåse

EU's fiskeripartnerskabsaftale med Mozambique giver EU's egne fartøjer muligheden for at fange tun i Mozambiques farvande mod kompensation til landets Fiskeriministerium.
Carsten Terp


Udover den økonomiske byttehandel pålægger partnerskabsaftalen fra 2007 EU ”at promovere ansvarligt fiskeri i den mozamibiquiske fiskerizone med henblik på at garantere bevarelsen af bæredygtigudnyttelse af fiskeressourcer og udviklingen af Mozambiques fiskerisektor”.

Fiskeriaftalerne skal dog ikke forveksles med udviklingsbistand. De forhandles på plads under stærkt konkurrenceprægede forhold med EU som en både erfaren og hård forhandler.

EU-fartøjerne fisker i Mozambiques farvande, hvor de nationale fartøjer ikke kommer ud. Fiskene sejles direkte til andre markeder, så udover licensbetalingen gennem fiskeriaftalerne bidrager EU-fartøjerne ikke til Mozambiques nationale økonomi, hverken gennem job, fisk til det nationale marked, fisk til forarbejdningsindustrien eller gennem nogen anden merværdi.

Mozambique har mangeårige kontrakter med de spanske tunfiskeriorganisationer ABANAC og OPAGAC, der i 2008 blev taget for piratfiskeri i Seychellernes farvande.

Relaterede nyheder
Mere om samme ...
Branche

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load