Nyhedsoverblik

Velkommen til denne uges nyhedsbrev, hvor vi ser tilbage på det seneste år, hvor vi har afsløret, at Putins flåde er ladet med dansk udstyr. Og spørger, hvad vi har lært om, hvor sammenfiltret vi er med Rusland, og hvordan vi filtrer os ud igen.

Skriv dig op til vores nyhedsbreve her

1. juni 2023

I over et år har vi afdækket dansk udstyr i Putins krigsmaskine. Her er, hvad vi har lært

Da ukrainske styrker i marts 2022 åbnede motorhjelmen på et militært køretøj, de havde erobret fra det russiske militær, fandt de blandt andet en magnet-ventil fra Danfoss.

Det var der som sådan ikke noget fordækt i, da ventilen var en reservedel, man kunne købe hos almindelige forhandlere i hele verden. Men på Danwatch fik det os til at spørge os selv: Hvilket dansk udstyr kan vi finde i Putins krigsmaskine?

Det spørgsmål blev til et projekt, vi har arbejdet på lige siden. For lidt over et år siden, skrev vi de første historier om, at der sad industrielle varmevekslere fra Danfoss i våbenskibe i den russiske flåde.

Siden har vi skrevet godt 50 historier om dansk udstyr i det russiske militær og i går kom vi med en af de meste potente afsløringer i rækken: Tre fregatter, der bliver kaldt de “mest dødelige” i Ruslands flåde og Putins “supervåben”, er isoleret med Rockwool.

Får du alle vores nyhedsbreve?

Nyhedsbrev sign-up

Gå ikke glip af den næste afsløring

Nyhedsbrev sign-up

Gå ikke glip af den næste afsløring

  • Få nyt fra en af landets største graverredaktioner.
  • Vi holder virksomheder og stater ansvarlige i forhold til love, konventioner og egne CSR-politikker.
  • Vi forbinder den almindelige dansker med globale problemstillinger og giver et oplyst grundlag at træffe valg på – uanset om det drejer sig om pension, mad, tøj eller andre forbrugsvarer.
Nyhedsbrev sign-up
heartexit-upmagnifierchevron-down