Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Danwatch får mediestøtte

Syv nye medier har fået tildelt mediestøtte for 2016 og Danwatch er blandt modtagerne.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Fra 2016 får Danwatchs læsere endnu mere undersøgende journalistik om stater og virksomheders påvirkning af mennesker og miljø. Danwatch har nemlig fået Kulturstyrelsens produktionsstøtte, der er et tilskud til produktion af redaktionelt indhold og ydes til trykte og skrevne internetbaserede nyhedsmedier. Det betyder en øget mængde af nyheder og undersøgelser, siger direktør i Danwatch, Jesper Nymark:

“Mediestøtten betyder, at Danwatch vil kunne lave flere nyheder og journalistiske undersøgelser om de mennesker, hvis menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder og miljø udfordres hver eneste dag, når varer produceres i det omfang og med de krav, som den globale efterspørgsel stiller i dag”, siger han og uddyber, at det også er en anerkendelse af Danwatchs fokus og særligt undersøgende tilgang til journalistik.

 

De glemte historier

Produktionsstøtten betyder konkret, at Danwatch er sikret at kunne levere dybdeborende historier, der ikke altid ellers ville have set dagens lys, siger Jesper Nymark.

“Vores undersøgelser afdækker og dokumenterer konsekvenserne af et stigende globalt forbrug, der primært går udover mennesker i udviklings- og vækstlandene. Danwatch har en unik plads i mediebilledet, fordi vi laver undersøgende journalistik i flere måneder, og vi rapporterer fra hjørner af verden, hvor traditionelle medier ikke kommer. Vi er meget, meget glade for, at vores journalistik bliver anerkendt med denne bevilling”, slutter Jesper Nymark.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.