Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

DanWatch får ny direktør

I dag tiltræder avis- og mediemand, Jesper Nymark, som ny direktør for DanWatch.
Vi har læst artiklen op. Lyt til den her
Det er en rutineret udvikler og direktør for medievirksomheder, der tiltræder som ny direktør DanWatch.41-årige Jesper Nymark har en bred erfaring med udvikling og drift af nyhedsmedier. Han har bl.a. været adm. direktør for den engelsksprogede avis, The Copenhagen Post, samt særlig rådgiver for det globale miljønetværk C40. Jesper Nymark kommer fra en stilling som direktør for det internationale engelsksprogede magasin, The Murmur.

Jesper Nymark

”DanWatch evner at skabe og fastholde en kvalificeret debat om virksomheders samfundsansvar, som jeg ser frem til at stå i spidsen for og bringe videre,” siger Jesper Nymark.

DanWatch blev stiftet i 2007 som et uafhængigt medie- og researchcenter, der via undersøgende journalistik dokumenterer private og offentlige virksomheders påvirkning på mennesker og miljø på globalt plan.

”DanWatch’s betydning og relevans er vokset markant gennem organisationens relativt korte levetid og har skabt en øget bevidsthed om virksomheders samfundsansvar hos erhvervslivet, myndigheder og den brede offentlighed. Jeg glæder mig til at styrke samarbejdet med erhvervslivet, medier og andre aktører i forhold til at finde nye veje til at skabe større bevidsthed om og udvikling af erhvervslivets ansvar i forhold til mennesker og miljø på globalt plan”.

Jesper Nymark har en master i Cross-Media Communication og en bred erfaring med udvikling af forretningsmodeller til medie, kultur og socialøkonomiske virksomheder. Han er bestyrelsesformand for den socialøkonomiske virksomhed Bybi samt bestyrelsesmedlem for Fonden bag Copenhagen Distortion.

Erfaringer, der kan komme godt i spil i DanWatch, hvis omfang er vokset anseeligt det sidste år med Danidas CSR-pulje og en udvidelse af staben fra tre til otte medarbejdere.

”Med sit unikke mix af forretningsforståelse, medie- og ledelseserfaring, samt en høj menneskelig integritet har Jesper Nymark den helt rigtige profil til jobbet,” siger bestyrelsesformand for DanWatch, Mads Klæstrup Kristensen.

Jesper Nymark selv ser frem til at lægge sine kræfter i kritisk journalistik med fokus på virksomheders samfundsansvar:

”Globalt set er der et stort behov for fokus på og debat om socialt og miljømæssigt ansvarlige forretningsmodeller, der kan være med til at skabe konkrete forbedringer af arbejds- og levevilkår,” siger Jesper Nymark.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.