Danwatch får udviklingsstøtte: “Vi glæder os til at kunne lave mere perspektiverende journalistik til flere danskere”

Sally Jensen

JournalistHusk at dele
Tema
Danwatch er et af de danske medier, der tildeles midler fra Innovationspuljen, som er en del af mediestøtten. Direktør hos Danwatch, Jesper Nymark, er glad for innovationsmidlerne, der blandt andet skal understøtte en udvidelse af Danwatch’s læsergruppe og forretningsmodel.
Sally Jensen

JournalistSlots- og kulturstyrelsen har tildelt Danwatch 1,7 millioner kroner i innovationsmidler over de næste tre år. Pengene skal gå til mere journalistik, der giver et globalt udsyn til udviklingslande og konfliktområder samt at udvide Danwatch’s målgruppe.

“Journalistik fra udviklingslande er dyr, besværlig og ofte farlig, og derfor bliver den hos mange medier i dag nedprioriteret. Innovationsmidlerne giver os mulighed for at producere mere relevant og perspektiverende journalistik fra hjørner af verden, som vi sjældent hører om, til flere danskere - og det glæder vi os til”, siger Jesper Nymark.

Med et globalt netværk af journalistiske samarbejdspartnere har Danwatch en unik mulighed for at formidle komplekse forhold i udviklingslande og konfliktområder. Danwatch samarbejder blandt andet med både lokale og internationale medier, journalister og netværk i Sydamerika, Afrika, Østeuropa og Asien.

Danwatch’s journalistiske kernefokus er fortsat at dokumentere strukturelle problemstillinger om virksomheders og staters aktiviteter i henhold til internationale konventioner, national lov og CSR.

Innovationsmidlerne giver dog mulighed for at brede journalistikken ud og nå en målgruppe udover den nuværende læsegruppe.

“Vores kerneindhold, de journalistiske undersøgelser, vil stadig være frit tilgængeligt for alle læsere. Vi ønsker dog konkret at understøtte, engagere og tilbyde de særligt interesserede nye tiltag i form af f.eks. arrangementer, specialiserede nyhedsbreve og nye formater”, siger Jesper Nymark.

Relaterede nyheder
Mere om samme ...
Tema

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load