Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Danwatch får udviklingsstøtte: “Vi glæder os til at kunne lave mere perspektiverende journalistik til flere danskere”

Danwatch er et af de danske medier, der tildeles midler fra Innovationspuljen, som er en del af mediestøtten. Direktør hos Danwatch, Jesper Nymark, er glad for innovationsmidlerne, der blandt andet skal understøtte en udvidelse af Danwatch’s læsergruppe og forretningsmodel.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Sally Jensen
Sally Jensen
Journalist

Slots- og kulturstyrelsen har tildelt Danwatch 1,7 millioner kroner i innovationsmidler over de næste tre år. Pengene skal gå til mere journalistik, der giver et globalt udsyn til udviklingslande og konfliktområder samt at udvide Danwatch’s målgruppe.

“Journalistik fra udviklingslande er dyr, besværlig og ofte farlig, og derfor bliver den hos mange medier i dag nedprioriteret. Innovationsmidlerne giver os mulighed for at producere mere relevant og perspektiverende journalistik fra hjørner af verden, som vi sjældent hører om, til flere danskere – og det glæder vi os til”, siger Jesper Nymark.

Med et globalt netværk af journalistiske samarbejdspartnere har Danwatch en unik mulighed for at formidle komplekse forhold i udviklingslande og konfliktområder. Danwatch samarbejder blandt andet med både lokale og internationale medier, journalister og netværk i Sydamerika, Afrika, Østeuropa og Asien.

Danwatch’s journalistiske kernefokus er fortsat at dokumentere strukturelle problemstillinger om virksomheders og staters aktiviteter i henhold til internationale konventioner, national lov og CSR.

Innovationsmidlerne giver dog mulighed for at brede journalistikken ud og nå en målgruppe udover den nuværende læsegruppe.

“Vores kerneindhold, de journalistiske undersøgelser, vil stadig være frit tilgængeligt for alle læsere. Vi ønsker dog konkret at understøtte, engagere og tilbyde de særligt interesserede nye tiltag i form af f.eks. arrangementer, specialiserede nyhedsbreve og nye formater”, siger Jesper Nymark.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.