10. august 2021

Danwatch fortsætter vokseværk med to nye medarbejdere

Sommerferien er forbi, og Danwatch har ansat to nye medarbejdere: En ny økonomi- og administrationschef og en ny graverjournalist skal være med til at gøre Danwatch endnu stærkere som organisation og medie.

Foto: Sarah Hartvigsen Juncker

Danwatch har for alvor fået vokseværk, og mediet er nu oppe på 16 medarbejdere og to praktikanter efter at have ansat tre nye medarbejdere inden sommerferien, og nu to flere efter sommeren.  

Ole Møs er Danwatchs nye økonomi- og administrationschef. Han er økonom fra CBS og har tidligt i sit arbejdsliv været ansat i både Mærsk og Haldor Topsøe. I 1990’erne begyndte han at beskæftige sig med udviklingsarbejde og har været udsendt til Afrika og Mellemamerika af flere omgange for både Danida og Mellemfolkeligt Samvirke.

Siden 2010’erne har Ole Møs arbejdet i NGO-sektoren for Dignity, WWF og senest Oxfam Ibis som administrationschef. 

“Danwatch er ret enestående i markedet, dagsordensættende og vil mere - gerne fjerne ulighed og urimeligheder i verden gennem journalistik. Dét er interessant at bidrage til,” siger Ole Møs. 

Hans overordnede rolle er at styre den daglige administration og skabe bæredygtig vækst for Danwatch som medievirksomhed. 

“Det er stadig en overskuelig forretning, men vi er i en udvikling med øget kompleksitet, hvor det solide fundament for videre udvikling skal lægges. Vi skal vækste forsvarligt og bæredygtigt - organisatorisk og finansielt - og sikre mangesidet finansiering,” siger Ole Møs. 

Fra praktikant til graver

Sandra Blenner Rasmussen begyndte  i praktik på Danwatch i september 2020 og har nu skiftet praktikpladsen ud med en stilling som graverjournalist. 

Hun har en bachelorgrad i Kommunikation & IT og afleverer snart sit speciale på cand.mag. i journalistik på Syddansk Universitet. 

Hos Danwatch har Sandra Blenner Rasmussen som praktikant undersøgt alt fra dansk eksport af ulovlige pesticider til udnyttelse af marokkanske migrantarbejdere på jordbærlandbrug i Spanien.  

“Det er sindssyg fedt, at jeg kan forsætte som journalist på Danwatch,” siger Sandra Blenner Rasmussen. 

“Mest fordi Danwatch er det eneste medie, der har så stort et fokus på virksomheders ageren i udlandet - det gælder ikke mindst i udviklingslande - men også fordi jeg virkelig elsker undersøgende journalistik og hele processen bag den”

Gå ikke glip af den næste afsløring

Leave this field blank

Gå ikke glip af den næste afsløring

  • Få nyt fra en af landets største graverredaktioner.
  • Vi holder virksomheder og stater ansvarlige i forhold til love, konventioner og egne CSR-politikker.
  • Vi forbinder den almindelige dansker med globale problemstillinger og giver et oplyst grundlag at træffe valg på – uanset om det drejer sig om pension, mad, tøj eller andre forbrugsvarer.
Leave this field blank
heartexit-upmagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram