Galleri: Sådan foregår kaffehøsten i Brasilien

Redaktion


Husk at dele
Branche
Land
Danwatch har undersøgt forholdene for kaffeproduktion i Brasilien i undersøgelsen 'Bitter kaffe'. Men hvordan ser rejsen ud fra skinnende rødt bær til den genkendelige tørre, brune bønne, vi kender fra supermarkeder og kaffebarer? Se Danwatchs galleri fra en kaffeplantage i Minas Gerais.
Redaktion


Kaffen starter som røde bør på buske. Foto: Maurilo Clareto Costa.

På mange plantager plukkes kaffen ved håndkraft. Hovedparten af de brasilianske kaffeplukkere er sæsonarbejdere, og cirka halvdelen arbejder uden kontrakter. Foto: Maurilo Clareto Costa.

Flere og flere høstmaskiner erstatter de traditionelle kaffeplukkere på brasilianske plantager. Foto: Maurilo Clareto Costa.

Efter kaffen er blevet plukket, skal frugtkødet skilles fra de to kerner – kaffebønnerne. Noget af kaffen bliver vasket og sorteret efter kvalitet alt afhængig af om bønnerne flyder eller synker. Foto: Maurilo Clareto Costa.

Kaffebønnerne spredes ud på en stor gårdplads af cement og tørres i solen, hvor den bliver vendt jævnligt. Foto: Maurilo Clareto Costa.

Nu er den tørrede kaffe klar til at blive sendt videre fra plantagen i 60 kg-sække. Foto: Maurilo Clareto Costa.

Kaffen sendes videre til mellemhandlere, kooperativer, eksportører eller direkte til importører i andre lande. Foto: Maurilo Clareto Costa.

Kaffen pakkes i mindre poser og er klar til at blive solgt i supermarkeder og lignende. Foto: Maurilo Clareto Costa.

Relaterede nyheder
Mere om samme ...
Branche
Land

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load