Forurening af fødevarer med colibakterier, enorme mængder fluer og stanken fra døde svinekroppe, der rådner i solen. I den lille chilenske Lima er der blevet erklæret sundhedsmæssig undtagelsestilstand på grund af problemer, der stammer fra en delvist danskejet svinefarm. Lokale beboere har lagt sag an mod firmaet bag svinefarmen.

I 10 dage i maj kørte en journalist fra Danwatch sammen med en fotograf og en tolk rundt i jordbær-regionen i Huelva i Spanien. Her snakkede de med en række af de kvinder fra især Marokko og Rumænien, der plukker jordbær til blandt andet danske supermarkeder.

Kvinderne beretter om seksuelle overgreb og -afpresning. De beretter om daglige ydmygelser, såsom at blive straffet for at tage toiletpauser eller for at bede om en fridag om ugen. Og de fortæller, at man bliver fyret, hvis man taler om sine rettigheder eller om at kontakte en fagforening.

Gå ikke glip af den næste afsløring

Leave this field blank

Gå ikke glip af den næste afsløring

  • Få nyt fra en af landets største graverredaktioner.
  • Vi holder virksomheder og stater ansvarlige i forhold til love, konventioner og egne CSR-politikker.
  • Vi forbinder den almindelige dansker med globale problemstillinger og giver et oplyst grundlag at træffe valg på – uanset om det drejer sig om pension, mad, tøj eller andre forbrugsvarer.
Leave this field blank
heartexit-upmagnifierchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram