Forurening af fødevarer med colibakterier, enorme mængder fluer og stanken fra døde svinekroppe, der rådner i solen. I den lille chilenske Lima er der blevet erklæret sundhedsmæssig undtagelsestilstand på grund af problemer, der stammer fra en delvist danskejet svinefarm. Lokale beboere har lagt sag an mod firmaet bag svinefarmen.

I 10 dage i maj kørte en journalist fra Danwatch sammen med en fotograf og en tolk rundt i jordbær-regionen i Huelva i Spanien. Her snakkede de med en række af de kvinder fra især Marokko og Rumænien, der plukker jordbær til blandt andet danske supermarkeder.

Kvinderne beretter om seksuelle overgreb og -afpresning. De beretter om daglige ydmygelser, såsom at blive straffet for at tage toiletpauser eller for at bede om en fridag om ugen. Og de fortæller, at man bliver fyret, hvis man taler om sine rettigheder eller om at kontakte en fagforening.

image_pdfPDFPRINT

Gå ikke glip af den næste afsløring

Nyhedsbrev sign-up
heartexit-upmagnifierchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram