Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Ingen skolegang for Madhu

Madhu er et blandt 5000 børn, der arbejder i mika-miner i Indien. Læs hendes historie og se videoklip med hende.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Vi har læst artiklen op. Lyt til den her
“Hun kommer ikke i skole”, indrømmer forældrene. Familien har brug for de penge, de får fra at udvinde, sortere og sælge mika. Madhu Kumari er kun fem år, og hun må kigge langt efter skoleuniform og bøger, når hun bliver skoleklar.Der er nemlig brug for Madhu ved den gullige stenbunke. Hendes opgave er at sortere og udvælge mika-flager, en opgave hun har øvet sig på ét års tid nu. Hendes mor og søster er med til at udvælge de stykker, der sælges videre til mellemhandlere, mens hendes far og ældre bror hakker mika i familiens to mika-miner. Disse består af to huller i skovbunden på omkring 2×3 meter med en dybde på 1-2 meter.Madhus forældre tjener hver mellem 18-27 kroner dagligt, mens hendes søster og bror kun tjener 9-13 kroner for deres arbejde. Men Madhu får ingenting for de 7-8 timer hun dagligt arbejder. Hun er blot med til at lette familiens arbejdsgang og dermed højne familiens daglige indtægter.

Madhu og hendes familie er landløse dalitter og har ikke kunne finde arbejde i byerne. Arbejde er der til gengæld masser af i Jharkhands mange ulovlige mika-miner. Og i sidste ende kan mikaen, som Madhu og hendes familie udvinder, ende som glimmer i det danske makeup-sortiment.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.