Ingen skolegang for Madhu

Nina Lendal


Husk at dele
Land
Madhu er et blandt 5000 børn, der arbejder i mika-miner i Indien. Læs hendes historie og se videoklip med hende.
Nina Lendal


“Hun kommer ikke i skole”, indrømmer forældrene. Familien har brug for de penge, de får fra at udvinde, sortere og sælge mika. Madhu Kumari er kun fem år, og hun må kigge langt efter skoleuniform og bøger, når hun bliver skoleklar.Der er nemlig brug for Madhu ved den gullige stenbunke. Hendes opgave er at sortere og udvælge mika-flager, en opgave hun har øvet sig på ét års tid nu. Hendes mor og søster er med til at udvælge de stykker, der sælges videre til mellemhandlere, mens hendes far og ældre bror hakker mika i familiens to mika-miner. Disse består af to huller i skovbunden på omkring 2×3 meter med en dybde på 1-2 meter.Madhus forældre tjener hver mellem 18-27 kroner dagligt, mens hendes søster og bror kun tjener 9-13 kroner for deres arbejde. Men Madhu får ingenting for de 7-8 timer hun dagligt arbejder. Hun er blot med til at lette familiens arbejdsgang og dermed højne familiens daglige indtægter.

Madhu og hendes familie er landløse dalitter og har ikke kunne finde arbejde i byerne. Arbejde er der til gengæld masser af i Jharkhands mange ulovlige mika-miner. Og i sidste ende kan mikaen, som Madhu og hendes familie udvinder, ende som glimmer i det danske makeup-sortiment.

Relaterede nyheder
Mere om samme ...

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load