Lokalt bageri mister kunder

Peter Khallash Bengtsen


Husk at dele
Land
Indtægten er faldet i det lille bageri I Kampala, for kunderne har ikke længere råd til at købe brød.
Peter Khallash Bengtsen


Antallet af kunder i The Bread and Cake Shop er ikke mange sammenlignet med antallet af forbipasserende uden for på den travle Dewinton Road i Kampalas centrum. Der er ikke meget at lave som bagerjomfru bag det tavse kasseapparat.

Butikschef Ouma Gerald fortæller frustreret om forretningen: ”Vi har meget færre kunder end sidste år. De fattigste har ikke længere råd til at købe hos os, de køber kasava og lignende fattigmandskost på markedet i stedet for,” siger 30-årige Ouma Gerald.

”For et år siden tjente vi ca. 2,2 millioner shilling om dagen. Nu tjener vi 1,5 millioner. Det er en tredjedel mindre indtægt. Jeg har ikke været nødt til at fyre endnu, men det kan komme,” siger Ouma Gerald, der har fire medarbejdere til at hjælpe med brødsalget i butikken.

The Bread and Cake Shop beskæftiger også 15 ansatte på virksomhedens brødfabrik i et af byens industrikvarterer. Direktør Amin Gilani fortæller: ”100 procent af hveden til vores brød er importeret, og hvedeprisen er steget meget de seneste år, så vi har været nødt til at hæve prisen på brød fra 1.200 til 1.900 shilling.”

(Bragt i Tænk Penge, september 2011)

Fotos: Villads Engel

Relaterede nyheder
Mere om samme ...

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load