Brooke Jackson fik et chok, da hun i marts fandt et brev i sin brevkasse. Brevet var fra det amerikanske justitsministerium, og selvom det var sendt anbefalet, var brevet åbnet. Hvad der stod i brevet, angår på en måde os allesammen.
Justitsministeriet skrev, at de ikke ville rejse en sag på kvindens vegne mod medicinalvirksomheden Pfizer og deres leverandør, Ventavia. Sagen handlede ellers om manglende kontrol af den corona-vaccine, som millioner af mennesker i hele verden har fået.
Brooke Jackson fortæller en historie, der er skræmmende læsning. I præcis atten dage i september 2020 var hun regionsdirektør i Ventavia, en virksomhed i Texas, der lavede såkaldte fase 3 forsøg på Pfizers Covid19-vaccine. Vaccinen hele verden ventede på.
Allerede første dag i sin nye stilling så Brooke Jackson angiveligt fejl og sjusk, der fik hende til at spærre øjnene op. Alvorlige bivirkninger, der aldrig blev fulgt op på. Fabrikation af data. Manglende godkendelser fra forsøgspersonerne, og forkerte mærkninger på vacciner, der blev opbevaret ved forkerte temperaturer. Efter eget udsagn underrettede hun ledelsen mange gange.
Ledelsens svar var, at der manglede personale.
Efter 18 dage fik hun nok og sendte en mail til den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, der også er ansvarlig for kontrol med medicinalvirksomheder. Mailen indeholdt 400 screendumps af mails, noter og fotos af fejl og sjusk hos Ventavia. Samme dag blev Brooke Jackson for første gang i 20 år fyret fra et job som ekspert i kliniske forsøg, hun “passede ikke ind”, lød det fra ledelsen.
Så sendte Brooke Jackson al sin dokumentation til British Medical Journal, der skrev historien. Men Facebook censurerede British Medical Journal, når de ville dele historien. Det sociale medie mente, at whistlebloweren manglede “kontekst”, og de så en risiko for “misinformation”.
Pfizer Danmark skriver til Danwatch, at de i september 2020 modtog en anonym henvendelse med en klage over en enkelt lokalitet i Texas, som indgik i deres kliniske forsøg.
“I forlængelse af klagen gennemførte vi en grundig efterforskning med fokus på klagepunkterne fra den anonyme henvendelse, og de problemer, der blev identificeret, blev udbedret. Vores efterforskning fandt dog ikke nogle problemer, der ville kunne påvirke vores data eller sætte studiets integritet og kvalitet i fare”, skriver kommunikationsansvarlig, Line Emilie Fedders i Pfizer Denmark i dag.
FDA godkendte Pfizers vaccine uden et ord om risiko for fejl. FDA inspicerede aldrig Ventavia. De eneste, der har støttet Brooke Jackson er tre tidligere ansatte hos Ventavia, der kalder hendes kritik “spot on”.
Desværre handler sagen nu om Brooke Jackson og British Medical Journal i stedet for, hvorvidt der er fejl bag kliniske forsøg, som på kortest tid førte til godkendelsen af verdens mest brugte vaccine.