6. november 2015

Ny kampagne crowdsourcer kortlægning af børnearbejde på Voltasøen

Tomnod er en organisation, der via satellitovervågning får online-frivillige verden over til at kortlægge vigtige brændpunkter. De har for nylig startet et samarbejde med Global Fund to End Slavery for lokalisere børneslaver, der bliver brugt til fiskeri på Voltasøen.


På verdens største kunstige sø, Voltasøen i Ghana, arbejder 20.000 børn som slaver i fiskeriindustrien. Det vurderer ILO ifølge Reuters.
Børnene er ned til 4 år gamle og arbejder op til 19 timer om dagen med at lægge fiskenet ud, hvilket efterlader mange med permanente skader eller i værste fald medfører døden.

Forældrene har ofte sendt børnene af sted i den tro, at de skal gå i skole parallelt med arbejde, men i realiteten arbejder børnene mere end fuld tid, syv dage om ugen.

Nu organisationen Tomnod, der er en del af satellitvirksomheden DigitalGlobe, gået sammen med Global Fund to End Slavery for at assistere aktivister og regeringen i Ghana med at spore slaveriet.

 

Digital frivillighed

Selvom ILO og andre organisationer har overslag på, hvor mange børn, det drejer sig om, er informationen om slaveriets omfang stadig sparsom grundet Lake Voltas enorme størrelse. Derfor tager Tomnod moderne metoder i brug og benytter satellitbilleder for at overvåge området.

Over 10.000 frivillige har meldt sig til at overvåge den 8.500 km² store sø og markere, hvor der er både, bygninger og fiskenet. Der er allerede blevet udpeget mere end 150.000 lokationer, og over halvdelen af søen er kortlagt.

Tomnod har også andre kampagner, hvor man blandt andet kan hjælpe med at overvåge skovafbrændinger i Indonesien og lede efter kvæg og bebyggelse i Sydsudan for at spore, hvor der skal sendes humanitær hjælp til.

Gå ikke glip af den næste afsløring

Leave this field blank
heartexit-upmagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram