Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Ny kampagne crowdsourcer kortlægning af børnearbejde på Voltasøen

Tomnod er en organisation, der via satellitovervågning får online-frivillige verden over til at kortlægge vigtige brændpunkter. De har for nylig startet et samarbejde med Global Fund to End Slavery for lokalisere børneslaver, der bliver brugt til fiskeri på Voltasøen.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
På verdens største kunstige sø, Voltasøen i Ghana, arbejder 20.000 børn som slaver i fiskeriindustrien. Det vurderer ILO ifølge Reuters.
Børnene er ned til 4 år gamle og arbejder op til 19 timer om dagen med at lægge fiskenet ud, hvilket efterlader mange med permanente skader eller i værste fald medfører døden.

Forældrene har ofte sendt børnene af sted i den tro, at de skal gå i skole parallelt med arbejde, men i realiteten arbejder børnene mere end fuld tid, syv dage om ugen.

Nu organisationen Tomnod, der er en del af satellitvirksomheden DigitalGlobe, gået sammen med Global Fund to End Slavery for at assistere aktivister og regeringen i Ghana med at spore slaveriet.

 

Digital frivillighed

Selvom ILO og andre organisationer har overslag på, hvor mange børn, det drejer sig om, er informationen om slaveriets omfang stadig sparsom grundet Lake Voltas enorme størrelse. Derfor tager Tomnod moderne metoder i brug og benytter satellitbilleder for at overvåge området.

Over 10.000 frivillige har meldt sig til at overvåge den 8.500 km² store sø og markere, hvor der er både, bygninger og fiskenet. Der er allerede blevet udpeget mere end 150.000 lokationer, og over halvdelen af søen er kortlagt.

Tomnod har også andre kampagner, hvor man blandt andet kan hjælpe med at overvåge skovafbrændinger i Indonesien og lede efter kvæg og bebyggelse i Sydsudan for at spore, hvor der skal sendes humanitær hjælp til.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.