Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

P1-redaktør bliver ny chefredaktør på Danwatch

Danwatch har ansat Jesper Hyhne som ny chefredaktør. Han kommer fra en stilling som redaktør på P1 Dokumentar. Hans erfaring, faglighed og netværk bliver en stor styrke for Danwatch fremover, fremhæver direktør for Danwatch, Jesper Nymark.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Det bliver P1 Dokumentars redaktør, Jesper Hyhne, der bliver ny chefredaktør for Danwatch, og dermed skal lede og udvikle redaktionens fremtidige journalistiske arbejde.

“Jeg synes på mange måder, jobbet var skræddersyet til mig”, siger Jesper Hyhne.

“Den form for undersøgende journalistik som Danwatch laver, altså at holde stater og virksomheder op på deres fine ord på glittet papir og at tvinge dem til at korrigere de fejl, de har lavet, har været en stærk motivation for mig”.

Danwatchs arbejde er velkendt for Jesper Hyhne, fordi P1 Dokumentar flere gange tidligere har samarbejdet med Danwatch.

“Jeg kender den type af historier, som Danwatch laver, ret godt, og jeg er blevet imponeret over grundigheden og det høje faglige niveau”.

Om Jesper Hyhne

Jesper Hyhne har en journalistisk baggrund. Han har været redaktør for P1 Dokumentar siden 2014 og har derudover, i samme hus, arbejdet på P1 Morgen, i Børne- og Ungdomsafdelingen samt på DR Udvikling. Derudover har han undervist på RUC og været redaktør på TV2 Lorry. Jesper Hyhne tiltræder stillingen 23. april 2019.

Om Jesper Hyhne

Jesper Hyhne har en journalistisk baggrund. Han har været redaktør for P1 Dokumentar siden 2014 og har derudover, i samme hus, arbejdet på P1 Morgen, i Børne- og Ungdomsafdelingen samt på DR Udvikling. Derudover har han undervist på RUC og været redaktør på TV2 Lorry. Jesper Hyhne tiltræder stillingen 23. april 2019.

Radiobaggrund kan styrke formidling

Hans journalistiske erfaring og baggrund, blandt andet inden for radio og podcast, kan tjene som inspiration til at styrke Danwatchs formidling og til at udvikle fremtidige formater og målgrupper.

“Det er i hvert fald noget, vi skal snakke om, så formen på de historier, Danwatch laver, bedst muligt når de mennesker, vi gerne vil nå. Det kan man jo gøre ved at vælge samarbejdspartnere, der er dygtige til det, eller Danwatch kan selv arbejde med det”, siger Jesper Hyhne.

Direktør for Danwatch, Jesper Nymark, er personligt glad og stolt over at få Jesper Hyhne ind som en del af holdet.

“Det har været et meget bredt og kvalificeret ansøgerfelt, og vi er stolte over at kunne tiltrække en kapacitet som Jesper Hyhne, der med sin journalistiske erfaring, faglighed og sit netværk kan være med til at sikre udviklingen af Danwatch fremover”.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.