1. maj 2018

Danwatch nomineret til journalistisk hæderspris

Danwatch er blevet nomineret til Danske Mediers årlige hæderspris for specialmedier, Anders Bording Prisen. Direktør for Danwatch kalder det en “fin anerkendelse af Danwatch’s udvikling og undersøgende journalistik”.


Brancheforeningen Danske Medier har offentliggjort de nominerede til årets Anders Bording-priser, og Danwatch er blandt de nominerede.

Danwatch er blevet nomineret til Anders Bordings Mediepris, som uddeles til specialmedier, “der i særlig grad er i stand til at ramme sin målgruppe og/eller opbygge en forretningsmodel og derfor bør tjene til inspiration for andre”.

Anders Bording Priserne er blevet uddelt siden 1965 som hæderspris for specialmedier. Den er opkaldt efter journalist og forfatter Anders Bording, der i 1666 udgav Danmarks første periodiske skrift, Den Danske Mercurius.

Tidligere vindere af Anders Bording prisen har blandt andre været Altinget.dk, Samvirke og Fagbladet 3F.

“Rigtig fin anerkendelse”

Direktør på Danwatch, Jesper Nymark, sætter stor pris på nomineringen:

“Vi er rigtig glade for nomineringen, og det er en rigtig fin anerkendelse af vores udvikling og den undersøgende journalistik, vi producerer”, siger han.

De andre nominerede til Medieprisen er Fagbladet FOA og Mediehuset Ingeniørens Tech Relations.

“Eneste konstant i mediebranchen er forandring”

Danske Medier skriver på deres hjemmeside, at der ved bedømmelsen tages hensyn til det nominerede medies formål og ressourcer.

Jesper Nymark påpeger, at Danwatch’s forretningsmodel i høj grad er baseret på journalistisk samarbejde:

“Vi har blot fundet en forretningsmodel og en journalistisk samarbejdstilgang, der fungerer for os lige nu og gør at vi laver god undersøgende journalistisk i samarbejde med større medier som The Guardian og internationale netværk som EIC (European Investigative Collaborations)”.

Han fortsætter:

“Det glæder vi os over, vel vidende at vi nok ikke har fundet de vises sten i forhold til en universel medieforretningsmodel, da det samtidig står klart for os, at den eneste konstant i mediebranchen i disse år er forandring”.

Priserne overrækkes på Københavns Rådhus d. 8. juni, kl. 14. Begivenheden er åben for offentligheden.

Danwatch har tidligere i 2016 været nomineret til både Anders Bordings Mediepris og Journalistpris.

Gå ikke glip af den næste afsløring

Nyhedsbrev sign-up

Gå ikke glip af den næste afsløring

  • Få nyt fra en af landets største graverredaktioner.
  • Vi holder virksomheder og stater ansvarlige i forhold til love, konventioner og egne CSR-politikker.
  • Vi forbinder den almindelige dansker med globale problemstillinger og giver et oplyst grundlag at træffe valg på – uanset om det drejer sig om pension, mad, tøj eller andre forbrugsvarer.
Nyhedsbrev sign-up
heartexit-upmagnifiercrosschevron-down