Danwatch nomineret til journalistisk hæderspris

Nikolaj Skydsgaard

JournalistHusk at dele
Danwatch er blevet nomineret til Danske Mediers årlige hæderspris for specialmedier, Anders Bording Prisen. Direktør for Danwatch kalder det en “fin anerkendelse af Danwatch’s udvikling og undersøgende journalistik”.
Nikolaj Skydsgaard

JournalistBrancheforeningen Danske Medier har offentliggjort de nominerede til årets Anders Bording-priser, og Danwatch er blandt de nominerede.

Danwatch er blevet nomineret til Anders Bordings Mediepris, som uddeles til specialmedier, “der i særlig grad er i stand til at ramme sin målgruppe og/eller opbygge en forretningsmodel og derfor bør tjene til inspiration for andre”.

Anders Bording Priserne er blevet uddelt siden 1965 som hæderspris for specialmedier. Den er opkaldt efter journalist og forfatter Anders Bording, der i 1666 udgav Danmarks første periodiske skrift, Den Danske Mercurius.

Tidligere vindere af Anders Bording prisen har blandt andre været Altinget.dk, Samvirke og Fagbladet 3F.

“Rigtig fin anerkendelse”

Direktør på Danwatch, Jesper Nymark, sætter stor pris på nomineringen:

“Vi er rigtig glade for nomineringen, og det er en rigtig fin anerkendelse af vores udvikling og den undersøgende journalistik, vi producerer”, siger han.

De andre nominerede til Medieprisen er Fagbladet FOA og Mediehuset Ingeniørens Tech Relations.

“Eneste konstant i mediebranchen er forandring”

Danske Medier skriver på deres hjemmeside, at der ved bedømmelsen tages hensyn til det nominerede medies formål og ressourcer.

Jesper Nymark påpeger, at Danwatch’s forretningsmodel i høj grad er baseret på journalistisk samarbejde:

“Vi har blot fundet en forretningsmodel og en journalistisk samarbejdstilgang, der fungerer for os lige nu og gør at vi laver god undersøgende journalistisk i samarbejde med større medier som The Guardian og internationale netværk som EIC (European Investigative Collaborations)”.

Han fortsætter:

“Det glæder vi os over, vel vidende at vi nok ikke har fundet de vises sten i forhold til en universel medieforretningsmodel, da det samtidig står klart for os, at den eneste konstant i mediebranchen i disse år er forandring”.

Priserne overrækkes på Københavns Rådhus d. 8. juni, kl. 14. Begivenheden er åben for offentligheden.

Danwatch har tidligere i 2016 været nomineret til både Anders Bordings Mediepris og Journalistpris.

Relaterede nyheder
Mere om samme ...

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load