Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Danwatch nomineret til journalistisk hæderspris

Danwatch er blevet nomineret til Danske Mediers årlige hæderspris for specialmedier, Anders Bording Prisen. Direktør for Danwatch kalder det en “fin anerkendelse af Danwatch’s udvikling og undersøgende journalistik”.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Brancheforeningen Danske Medier har offentliggjort de nominerede til årets Anders Bording-priser, og Danwatch er blandt de nominerede.

Danwatch er blevet nomineret til Anders Bordings Mediepris, som uddeles til specialmedier, “der i særlig grad er i stand til at ramme sin målgruppe og/eller opbygge en forretningsmodel og derfor bør tjene til inspiration for andre”.

Anders Bording Priserne er blevet uddelt siden 1965 som hæderspris for specialmedier. Den er opkaldt efter journalist og forfatter Anders Bording, der i 1666 udgav Danmarks første periodiske skrift, Den Danske Mercurius.

Tidligere vindere af Anders Bording prisen har blandt andre været Altinget.dk, Samvirke og Fagbladet 3F.

“Rigtig fin anerkendelse”

Direktør på Danwatch, Jesper Nymark, sætter stor pris på nomineringen:

“Vi er rigtig glade for nomineringen, og det er en rigtig fin anerkendelse af vores udvikling og den undersøgende journalistik, vi producerer”, siger han.

De andre nominerede til Medieprisen er Fagbladet FOA og Mediehuset Ingeniørens Tech Relations.

“Eneste konstant i mediebranchen er forandring”

Danske Medier skriver på deres hjemmeside, at der ved bedømmelsen tages hensyn til det nominerede medies formål og ressourcer.

Jesper Nymark påpeger, at Danwatch’s forretningsmodel i høj grad er baseret på journalistisk samarbejde:

“Vi har blot fundet en forretningsmodel og en journalistisk samarbejdstilgang, der fungerer for os lige nu og gør at vi laver god undersøgende journalistisk i samarbejde med større medier som The Guardian og internationale netværk som EIC (European Investigative Collaborations)”.

Han fortsætter:

“Det glæder vi os over, vel vidende at vi nok ikke har fundet de vises sten i forhold til en universel medieforretningsmodel, da det samtidig står klart for os, at den eneste konstant i mediebranchen i disse år er forandring”.

Priserne overrækkes på Københavns Rådhus d. 8. juni, kl. 14. Begivenheden er åben for offentligheden.

Danwatch har tidligere i 2016 været nomineret til både Anders Bordings Mediepris og Journalistpris.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.