“Så fik jeg øje på babyen i hendes favn”Husk at dele
Land
I September 2012 tog Andreas Beck til det nordlige Sydsudan sammen med Læger Uden Grænser for at dokumentere krisen


 

Om fotografen

Andreas Beck har været fotograf for Danwatch siden 2012, hvor han bl.a. har været i Etiopien og dokumentere grov udnyttelse af småbønder i kaffeproduktion i 2013. Se fotoreportagen her.

Om fotografen

Andreas Beck har været fotograf for Danwatch siden 2012, hvor han bl.a. har været i Etiopien og dokumentere grov udnyttelse af småbønder i kaffeproduktion i 2013. Se fotoreportagen her.

“I September 2012 tog jeg til det nordlige Sydsudan sammen med Læger Uden Grænser  for at dokumentere krisen. Flere end 100.000 sudanesere var blevet drevet på flugt af deres egen regering. Regntiden havde allerede sat sit tydelige præg på det i forvejen ubeboelige stykke jord, hvor flygtningelejren Jamam var vokset frem. På grund af massive oversvømmelser i flygtningelejren blev de fordrevne rykket til nye lejre med gamle lastbiler, der ofte brød sammen eller sad fast i mudderet. Folk medbragte kun det, de kunne bære, og midt i det store menneskekaos fik jeg øje på kvinden i billedet”.

“Først var det hendes flotte kjole, som hun omhyggeligt holdt oppe af det mudrede vand, der fangede min opmærksomhed. Så fik jeg øje på babyen i hendes favn. Straks gik det op for mig, at her var et billede, der ville ræsonnere med folk  i Danmark. Kærligheden til barnet og det beslutsomme blik måtte være noget danskerne kunne genkende på trods af den store forskel mellem moderen og danskernes liv. Den dag i dag ville jeg stadigvæk ønske, at jeg havde haft mere tid i flygtningelejren”.

Relaterede nyheder
Mere om samme ...
Land

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load