Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Samlet opposition kalder ministre i folketingssalen om investeringer i ulovlige bosættelser

S, R, ALT, SF og EL kalder erhvervsministeren og udenrigsministeren i folketingssalen på baggrund af Danwatchs undersøgelse, Forretning på Forbudt Land, der i dag dokumenterer, hvordan danske pensionsselskaber, investeringsforeninger og kommuner har omfattende investeringer i de besatte palæstinensiske områder.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Mikkel Bahl
Mikkel Bahl
Journalist
Danwatch dokumenterer i dag, hvordan danske pensionsselskaber, investeringsforeninger og kommuner har omfattende investeringer i de besatte palæstinensiske områder. Det strider mod eksportråd fra den danske regering og FN’s retningslinjer. Retningslinjer som de fleste af investorerne selv angiver at følge. Samtidig efterlyser investorerne præcise retningslinjer på området.
Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale, SF og Enhedslisten indkalder på den baggrund udenrigsminister Anders Samuelsen og erhvervsminister Brian Mikkelsen i en forespørgselsdebat i folketingssalen for at få svar på, hvad regeringen vil gøre for at hjælpe pensionsselskaber og kommuner til at leve op til deres internationale forpligtelser og tilpasse deres aktiviteter international lov, skriver den samlede opposition i en pressemeddelelse.

Regering bør sætte handling bag ord

Enhedslistens udenrigsordfører Nikolaj Villumsen udtaler: “Det skriger til himlen, at danske pensionsselskaber og kommuner forsat har investeringer i ulovlig besatte palæstinensiske områder. Det strider mod international retningslinjer og undergraver en to-statsløsning. Investorerne bør straks trække sig, og regeringen bør for alvor sætte handling bag anbefalingerne om ikke at investere i de besatte områder”.

Alternativets udenrigsordfører Rasmus Nordqvist udtaler: “Det er under al kritik, at der er så omfattende dansk engagement i israelske bosættelser. Kommuner, pensionskasser og andre bør ikke tjene penge på den israelske besættelse. Israelske bosættelser er aktivt med til at underminere etableringen af en palæstinensisk stat og til at sikre en fredelig løsning på konflikten. Vi bør fra dansk hold sikre, at det ikke forsat er lukrativt at drive forretning på besat territorium. Jeg håber, at de nye informationer fra Danwatch vil give anledning politisk handling, der vil sikre at så åbenlyst uacceptable aktiviteter vil ophøre”.

Følg fælles retningslinjer

Radikales udenrigsordfører Martin Lidegaard udtaler: ”De ulovlige bosættelser udgør en af de største barrierer for varig fred i regionen, fordi den underminerer den to-statsløsning, der er og bliver den eneste mulige løsning på konflikten mellem Israel og Palæstina. Derfor bør regeringen tilstræbe aktivt at følge op på de fælles retningslinjer i EU”.

SF’s udenrigsordfører Holger K. Nielsen udtaler: “De israelske bosættelser er ulovlige og en forhindring for den to-statsløsning som er eneste mulighed for fred. Det er vigtigt at omverdenen forholder dig til dem også i de økonomiske aktiviteter og det er uholdbart at danske pensionskasser investerer i bosættelserne. Det må den danske regering forholde sig til”.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.