Samlet opposition kalder ministre i folketingssalen om investeringer i ulovlige bosættelser

Mikkel Bahl

JournalistHusk at dele
Tema
S, R, ALT, SF og EL kalder erhvervsministeren og udenrigsministeren i folketingssalen på baggrund af Danwatchs undersøgelse, Forretning på Forbudt Land, der i dag dokumenterer, hvordan danske pensionsselskaber, investeringsforeninger og kommuner har omfattende investeringer i de besatte palæstinensiske områder.
Mikkel Bahl

JournalistDanwatch dokumenterer i dag, hvordan danske pensionsselskaber, investeringsforeninger og kommuner har omfattende investeringer i de besatte palæstinensiske områder. Det strider mod eksportråd fra den danske regering og FN’s retningslinjer. Retningslinjer som de fleste af investorerne selv angiver at følge. Samtidig efterlyser investorerne præcise retningslinjer på området.
Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale, SF og Enhedslisten indkalder på den baggrund udenrigsminister Anders Samuelsen og erhvervsminister Brian Mikkelsen i en forespørgselsdebat i folketingssalen for at få svar på, hvad regeringen vil gøre for at hjælpe pensionsselskaber og kommuner til at leve op til deres internationale forpligtelser og tilpasse deres aktiviteter international lov, skriver den samlede opposition i en pressemeddelelse.

Regering bør sætte handling bag ord

Enhedslistens udenrigsordfører Nikolaj Villumsen udtaler: “Det skriger til himlen, at danske pensionsselskaber og kommuner forsat har investeringer i ulovlig besatte palæstinensiske områder. Det strider mod international retningslinjer og undergraver en to-statsløsning. Investorerne bør straks trække sig, og regeringen bør for alvor sætte handling bag anbefalingerne om ikke at investere i de besatte områder”.

Alternativets udenrigsordfører Rasmus Nordqvist udtaler: “Det er under al kritik, at der er så omfattende dansk engagement i israelske bosættelser. Kommuner, pensionskasser og andre bør ikke tjene penge på den israelske besættelse. Israelske bosættelser er aktivt med til at underminere etableringen af en palæstinensisk stat og til at sikre en fredelig løsning på konflikten. Vi bør fra dansk hold sikre, at det ikke forsat er lukrativt at drive forretning på besat territorium. Jeg håber, at de nye informationer fra Danwatch vil give anledning politisk handling, der vil sikre at så åbenlyst uacceptable aktiviteter vil ophøre”.

Følg fælles retningslinjer

Radikales udenrigsordfører Martin Lidegaard udtaler: ”De ulovlige bosættelser udgør en af de største barrierer for varig fred i regionen, fordi den underminerer den to-statsløsning, der er og bliver den eneste mulige løsning på konflikten mellem Israel og Palæstina. Derfor bør regeringen tilstræbe aktivt at følge op på de fælles retningslinjer i EU”.

SF’s udenrigsordfører Holger K. Nielsen udtaler: “De israelske bosættelser er ulovlige og en forhindring for den to-statsløsning som er eneste mulighed for fred. Det er vigtigt at omverdenen forholder dig til dem også i de økonomiske aktiviteter og det er uholdbart at danske pensionskasser investerer i bosættelserne. Det må den danske regering forholde sig til".

Relaterede nyheder
Mere om samme ...
Tema

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load