Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Vil du være med til at diskutere, hvordan vi kan forbruge verden bedre?

Den 1. december lancerer Danwatch en debatgruppe på Facebook, hvor vi sammen med alle interesserede vil diskutere, hvordan vi gennem vores forbrug og investeringer kan være med til at gøre verden til et bedre sted.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Mie Obbekær
Mie Obbekær
Journalist
Vi har læst artiklen op. Lyt til den her

Er du nysgerrig på hvor meget vand, der går til at dyrke en avocado? Vil du gerne blive klogere på, hvordan din burger forbinder dig til Amazonas? Og har du ideer til, hvordan vi skal håndtere problemerne, der følger med fast fashion? Så skal du kigge fordi Danwatch’s nye debatgruppe på Facebook.

Under navnet “Forbrug verden bedre” inviterer vi til en diskussion af, hvordan vores kollektive forbrug, vaner og handlinger påvirker mennesker og miljø andre steder i verden. Og i fællesskab finder vi frem til, hvilke alternativer, muligheder og løsninger, vi kan bidrage med – som virksomhed, investor, stat eller helt almindeligt menneske.

Et grundprincip for debatgruppen er, at de problemer vores forbrug og investeringer skaber, ikke er den enkeltes ansvar. Det er et fælles ansvar, som vi deler med virksomheder, investorer og stater, der oven i købet kan gøre en langt større forskel. 

Journalisterne på Danwatch vil løbende byde ind med specialviden om varekæder og virksomhedsansvar og med øjenvidneberetninger fra feltrejser. 

“Jeg kommer til at følge gruppen meget tæt, og jeg vil selv bidrage med tips og trick, ideer og kritisk undren. Men jeg glæder mig mest til at se, hvad medlemmerne vil byde ind med. Og om det i sidste ende kan omsættes til journalistiske undersøgelser”, siger Jonathan Tybjerg, der er en af journalisterne bag Forbrug verden bedre.

Også direktør for Danwatch, Jesper Nymark, er spændt på hvad medlemmerne vil byde ind med:

“Ønsket med Danwatch’ journalistik er at give et godt grundlag for at træffe oplyste valg på. Vi håber at vores “Forbrug verden bedre”-debatforum kan skabe en endnu tættere forbindelse mellem os og vores læsere. Samtidig med det også giver os en mulighed for at høre, hvad vores læsere synes er vigtigt og interessant inden for vores særlige journalistiske fokus”, siger Jesper Nymark.

Har du spørgsmål til dit forbrug eller der er noget specielt du undrer dig over, så følg med i gruppen. Du kan også byde ind med gode råd, anekdoter fra hverdagen, ny forskning, der optager dig eller noget fjerde. Bliv medlem af Forbrug verden bedre her.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.