Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Danwatch i godt selskab hos Googles nye mediefond

Financial Times, AFP, Project Syndicate, Magnum Photos, Frankfurter Allgemeine Zeitung. Google har offentliggjort samtlige modtagere af støtte fra ny mediefond, og Danwatch er, som eneste danske medie på listen, i rigtig godt selskab
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Googles nye fond for europæiske medier, Google Digital News Initiative Innovation Fond, har offentliggjort samtlige modtagere af støtte. Udover en lang række mindre kendte medier er også mange internationalt anerkendte medier som britiske Financial Times, franske AFP, tjekkiske Project Syndicate, britiske Magnum Photos, tyske Frankfurter Allgemeine Zeitung, franske Euronews, britiske Bureau of Investigative Journalism, hollandske ANP, britiske the Telegraph og irske the Irish Times.“Det er fornemt selskab, og jeg er selvfølgelig stolt af, at Danwatch som eneste danske medie har klaret sig igennem nåleøjet”, siger direktør i Danwatch, Jesper Nymark.

Selvom Google Digital News Initiative nu har lagt hele listen over modtagere frem, så er det stadig ikke muligt at se, hvilke konkrete projekter medierne har fået støtte til. Ifølge Google handler det om konkurrencehensyn, da det skal være muligt at få støtte til projekter uden at være tvunget til at offentliggøre forretningshemmeligheder. Som et af de eneste medier på listen har Danwatch dog allerede meldt åbent ud, hvad mediet har fået støtte til.

Google DNI

Digital News Initiative er et partnerskab mellem Google og udgivere af nyheder i Europa for at støtte udviklingen af kvalitetsjournalistik gennem teknologi og innovation. Målet er at fremme mere bæredygtig journalistik gennem løbende samarbejde og dialog med teknologi- og medievirksomheder

Mediefonden har i første omgang uddelt 200 millioner kroner til 128 projekter fra 23 europæiske lande. I alt vil fonden udbetale mere en én milliard kroner til innovative projekter hos europæiske medier over tre år

“Vi har fået 50.000 euro til projektet “Open Supply Chain”, så vi kan undersøge muligheden for at udvikle en interaktiv database for internationale varekæder. Projektet er open source og skal være gratis tilgængeligt for alle, så vi har intet problem med at lægge det åbent frem”, siger Jesper Nymark.

Open Supply Chain handler om indsamling af data om produkters rejse fra producent til varehylde både fra eksempelvis Danwatchs egne journalister og researchere, der har indsamlet bunkevis af varekædedata siden 2007 – men også fra frivillige brugere, medier og ngo’er med interesse for varekæder.

Helt konkret skal man kunne klikke på eksempelvis en kaffebønne i Etiopien og læse, om der er sket krænkelser af menneskerettigheder eller miljøpåvirkning i produktionen af kaffebønnen. Dernæst skal du kunne se, hvor bønnerne rejser hen – og i hvilke supermarkeder, de ender.

LÆS MERE

Google giver 50.000 euro til Danwatch til ‘Open supply chain project’

Q&A: Hvad skal Danwatch med Digital News Initiative (DNI)?

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.