Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Danwatch-rapport fører til politisk høring i Brasilien

Onsdag var repræsentanter fra kaffeindustrien i Brasilien samlet til en høring om de slavelignende arbejdsforhold på kaffeplantager, som Danwatch afslørede tidligere i år.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Amalie Linde
Amalie Linde
Journalist

Danwatchs afsløring af slavelignende arbejdsforhold blandt kaffeplantagerne i Brasilien fortsætter med at skabe debat i verdens førende kaffenation.

Omtrent 80 personer fra kaffeindustrien var onsdag samlet til en høring, som Brasiliens menneskerettighedskommission og arbejdskommission sammen stod for. Høringen var indkaldt af et netværk af fagforeninger med det formål at diskutere problemer med slavelignende arbejdsforhold på kaffeplantager i det sydlige Minas Gerais.Journalist André Campos fra det undersøgende medie Reporter Brasil var til stede under høringen og fortæller i et telefoninterview, at der blev henvist til Danwatchs rapport flere gange undervejs i den fire timer lange høring.

“Efter Danwatchs udgivelse har den internationale mediedækning og respons skabt en del furore i sektoren. De brasilianske medier begyndte efterfølgende at lave deres egne historier om kaffeplantagerne, og virksomheder er blevet mere engagerede i at adressere problemerne”, siger André Campos.

Danwatch var øjensynligt de første til at rette spotlyset hen på de umenneskelige arbejdsforhold, som findes på nogle kaffeplantager i Brasilien, lyder det fra André Campos.

“Slavelignende forhold er tidligere blevet opdaget i bygge- og anlægsbranchen samt på sukkerrørsplantager, og er derfor ikke usædvanligt i Brasilien. Men det er første gang kaffebranchen er involveret, og det har sat gang i debatten i landet”, siger André Campos.

Vigtige første skridt

Høringen konkluderede ikke noget specifikt, men André Campos opfatter den som et vigtigt første skridt i en debat om problemerne. Der er måske stemning for at etablere en større kommission til at diskutere tingene grundigere, påpeger han.

“For første gang nogensinde har kaffe-sektoren i Brasilien som helhed meldt ud, at man vil kigge på at blokere handler med plantager, der har slavearbejdere. Det er en stor ting”, siger Andre Campos.

André Campos oplyste dog, at repræsentanter fra virksomhederne hævdede, at omend problemet er seriøst, så er det fortsat lille. De slavelignende arbejdsforhold er isolerede tilfælde, lød det.

Danwatchs undersøgelse har også ført til høringer og politiske samråd i Danmark, Schweiz og Holland.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.