Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

En fortælling om at være mere end flygtning

Hvad drømmer man om, når man netop har ramt friheden og usikkerhed for fremtiden med en fremtid på Lesbos' kyst? Hør 19-årige Jan fortælle om at være på flugt, men også på vej mod drømmen om at høre til og leve i tryghed. Se filmen her.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Bølger slår dovent indover sand og sten på stranden. Så klipper filmen til en ung dreng.“Folk skreg for hver bølge”. Stemmen ryster, og blikket flakker. 19-årige Jan er fra Syrien. Filmen her er optaget en time efter, at han er ankommet til den græske ø Lesbos med en træbåd. Omkring ham kører busser med andre nyankomne flygtninge forbi, regnen trommer mod taget af bilen, hvor filmen bliver optaget. Imens han fortæller om smugleren, der hentede og forlod dem om natten, før båden skibede ud.

VIDEO-BIOGRAFIER OM FLYGTNINGE

[INSERT_ELEMENTOR id=”8121″]

Filmen om Jan er den tredje i en række af flygtningefortællinger, der er produceret af Other Story, et medie-fællesskab, der formidler personlige fortællinger om en verden i forandring. Derfor er vi glade for at samarbejde med Other Story om at udgive deres film fra alle hjørner af verden. Filmen om Jan kan lige nu opleves på Nationalmuseet.

Læs mere om Other Story

Nyt samarbejde

Men filmen handler om mere end dét, Jan fortæller om finde en stump af fred hos nonnerne, om at spille trompet, og sine drømme om kunst og sang. Og om at finde et sted at høre til, når man er kurder, der aldrig har følt sig hjemme i noget land.

Filmen om Jan er én blandt flere, som Danwatch i den kommende til udgiver i samarbejde med Other Story, et medie-fællesskab, der formidler personlige fortællinger om en verden i forandring.

Danwatch laver undersøgende journalistik i offentlighedens interesse, der skal give mennesker mulighed for at træffe beslutninger på et oplyst grundlag, særligt om vores samfunds mest sårbare grupper. Derfor er er vi glade for at præsentere en række kommende film fra Other Story.’

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.