Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Google giver 50.000 euro til Danwatch til ‘Open Supply Chain project’

Google Digital News Initiative har netop tildelt Danwatch 50.000 euro til udvikling af Open Supply Chain, et værktøj, der skal kortlægge produkters vej fra produktionsland til forbrugere.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Når journalister eller forbrugere skal grave frem, hvor et produkt stammer fra, og hvilke mellemhandlere og led produktet har været igennem på rejsen til forbrugeren, er der ofte mange forhindringer undervejs. I et globalt marked kan en vare nå at skifte hænder mange gange, før den havner på hylderne.Siden 2007 har Danwatch indsamlet store mængder data om produktionsforhold i alt fra fødevarer, tekstil og IT til udvinding af sjældne mineraler i f.eks. makeup. Data, der bør være tilgængelig for forbrugere og andre journalister, der kan bidrage med ny viden. Dét var ideen i Danwatchs ansøgning  til Google Digital News Initiative i januar i år, som nu kan realiseres med bevillingen.Gennemsigtighed og adgang til data er nøgleord for både Google Digital News Initiative og Danwatch som uafhængigt medie og research center, siger direktør i Danwatch, Jesper Nymark:”Vi er stolte over at være en del af Googles Digital News Initiative, hvis formål er at støtte journalistik af høj kvalitet såvel som innovativ journalistik. Det er klart, at et samarbejde med Digital News Initiative giver helt nye muligheder for Danwatchs journalistisk”.

Effektiv gennemsigtighed

[INSERT_ELEMENTOR id=”8121″]

En virksomheds forsyningskæde kan have en betydelig indvirkning på menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder og miljø – både positivt og negativt. I dag fremstilles produkter i Kina, handles gennem Schweiz, sendes til USA og sælges i Californien, og det er stadigt vanskeligere for forbrugerne at vide, om et produkt er bæredygtigt.

Danwatch har som medie specialiseret sig i kortlægning og dokumentation af handelsstrømme og forsyningskæder. Men selv for erfarne journalister er disse processer er komplekse og tidskrævende.

“I takt med at kompleksiteten for produkters varekæder forøges, opstår der et større behov for mere gennemsigtighed, som forhåbentlig vil motivere krav om bæredygtig produktion. Den gennemsigtighed vil Danwatch gerne effektivisere med det nye ‘Open Supply Chain’-projekt”, siger Jesper Nymark.

Læs mere

Q&A: Hvad skal Danwatch med Digital News Initiative (DNI)?

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.