24. februar 2016

Google giver 50.000 euro til Danwatch til ‘Open Supply Chain project’

Google Digital News Initiative har netop tildelt Danwatch 50.000 euro til udvikling af Open Supply Chain, et værktøj, der skal kortlægge produkters vej fra produktionsland til forbrugere.


Når journalister eller forbrugere skal grave frem, hvor et produkt stammer fra, og hvilke mellemhandlere og led produktet har været igennem på rejsen til forbrugeren, er der ofte mange forhindringer undervejs. I et globalt marked kan en vare nå at skifte hænder mange gange, før den havner på hylderne.Siden 2007 har Danwatch indsamlet store mængder data om produktionsforhold i alt fra fødevarer, tekstil og IT til udvinding af sjældne mineraler i f.eks. makeup. Data, der bør være tilgængelig for forbrugere og andre journalister, der kan bidrage med ny viden. Dét var ideen i Danwatchs ansøgning  til Google Digital News Initiative i januar i år, som nu kan realiseres med bevillingen.Gennemsigtighed og adgang til data er nøgleord for både Google Digital News Initiative og Danwatch som uafhængigt medie og research center, siger direktør i Danwatch, Jesper Nymark:”Vi er stolte over at være en del af Googles Digital News Initiative, hvis formål er at støtte journalistik af høj kvalitet såvel som innovativ journalistik. Det er klart, at et samarbejde med Digital News Initiative giver helt nye muligheder for Danwatchs journalistisk”.

Effektiv gennemsigtighed

[INSERT_ELEMENTOR id="8121"]

En virksomheds forsyningskæde kan have en betydelig indvirkning på menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder og miljø – både positivt og negativt. I dag fremstilles produkter i Kina, handles gennem Schweiz, sendes til USA og sælges i Californien, og det er stadigt vanskeligere for forbrugerne at vide, om et produkt er bæredygtigt.

Danwatch har som medie specialiseret sig i kortlægning og dokumentation af handelsstrømme og forsyningskæder. Men selv for erfarne journalister er disse processer er komplekse og tidskrævende.

“I takt med at kompleksiteten for produkters varekæder forøges, opstår der et større behov for mere gennemsigtighed, som forhåbentlig vil motivere krav om bæredygtig produktion. Den gennemsigtighed vil Danwatch gerne effektivisere med det nye ‘Open Supply Chain’-projekt”, siger Jesper Nymark.

Læs mere

Q&A: Hvad skal Danwatch med Digital News Initiative (DNI)?

Gå ikke glip af den næste afsløring

Leave this field blank
heartexit-upmagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram