Indiens arbejdere strejker mod virksomheds-venlig reform

Marie Andersen


Husk at dele
Land
Millioner af indere gik på gaden i protest mod en ny arbejdsmarkedsreform, som de mener kan koste mange jobs, fordi det bliver lettere for virksomheder at fyre arbejdere med kort varsel.
Marie Andersen


Ti store indiske fagforeninger, der repræsenterer arbejdere i både den offentlige og private sektor, kaldte 2. september til en 24-timer lang strejke. Det skete efter at forhandlinger med finansministeren Arun Jaitley brød sammen.

Regeringen med premierminister Narendra Modi i spidsen har med en ny arbejdsmarkedsreform planer om at frasælge andele af statsejede virksomheder, og det mener fagforeningerne vil koste mange jobs og forringe arbejdsvilkårene for helt almindelige indere.

Den nye reform skal gøre det lettere at tiltrække udenlandske investeringer, men gør det samtidig sværere at danne nye fagforeninger og nemmere at fyre arbejdere.

Fagforeningerne anerkender, at der er brug for en reform, men kræver større jobsikkerhed og en højere mindsteløn.

Den landsdækkende strejke påvirkede dagligdagen i store områder af Indien. Både ansatte inden for offentlige transport og banker nedlagde arbejdet, ligesom mange i den uformelle sektor lukkede deres forretninger ned.

Strejken foregik forholdsvis roligt, men i Vestbengalen udbrød der kampe mellem de strejkende og politiet og omkring 200 blev anholdt.

Relaterede nyheder
Mere om samme ...
Land

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load