Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Saudiarabisk blogger får menneskerettighedspris

Europaparlamentets Sakharovpris går i år til den saudiarabiske blogger, forfatter og aktivist Raif Badawi, der lige nu sidder fængslet for at have fornærmet islam.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
[INSERT_ELEMENTOR id=”8121″]Siden 1988 har Europaparlamentet uddelt den årlige Sakharovpris for tankefrihed, og i år hedder modtageren Raif Badawi. Han har stiftet websiden Frie Saudiarabiske Liberale, hvor man kan debattere politik og religion.

Badawi modtager prisen med den begrundelse, at han har udvist et stort mod ved at stille sig frem og ytre sig frit om manglen på rettigheder til kvinder og etniske minoriteter i Saudiarabien.

1000 piskeslag

Raif Badawi har dog ikke mulighed for selv at modtage prisen, da han i 2012 blev arresteret for at have fornærmet højtstående religiøse personer og islam.

Han blev idømt 600 piskeslag og syv års fængsel i 2013 og påny dømt til ti års fængsel og 1000 piskeslag i 2014.

[INSERT_ELEMENTOR id=”8857″]

De første 50 slag blev tildelt ytringsfrihedsaktivisten 9. januar 2015, men den fysiske straf har siden været sat i bero grundet Badawis dårlige helbred og internationalt pres.

Europaparlamentets formand Martin Schultz ønsker, at Raif Badawi selv kan være til stede, når prisen overækkes 16. december:

“Jeg opfordrer kongen af Saudi-Arabien til at benåde Badawi og løslade ham, så han kan komme og modtage prisen”, siger han til Ritzau.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.