30. oktober 2015

Saudiarabisk blogger får menneskerettighedspris

Europaparlamentets Sakharovpris går i år til den saudiarabiske blogger, forfatter og aktivist Raif Badawi, der lige nu sidder fængslet for at have fornærmet islam.


[INSERT_ELEMENTOR id=”8121″]Siden 1988 har Europaparlamentet uddelt den årlige Sakharovpris for tankefrihed, og i år hedder modtageren Raif Badawi. Han har stiftet websiden Frie Saudiarabiske Liberale, hvor man kan debattere politik og religion.

Badawi modtager prisen med den begrundelse, at han har udvist et stort mod ved at stille sig frem og ytre sig frit om manglen på rettigheder til kvinder og etniske minoriteter i Saudiarabien.

1000 piskeslag

Raif Badawi har dog ikke mulighed for selv at modtage prisen, da han i 2012 blev arresteret for at have fornærmet højtstående religiøse personer og islam.

Han blev idømt 600 piskeslag og syv års fængsel i 2013 og påny dømt til ti års fængsel og 1000 piskeslag i 2014.

[INSERT_ELEMENTOR id=”8857″]

De første 50 slag blev tildelt ytringsfrihedsaktivisten 9. januar 2015, men den fysiske straf har siden været sat i bero grundet Badawis dårlige helbred og internationalt pres.

Europaparlamentets formand Martin Schultz ønsker, at Raif Badawi selv kan være til stede, når prisen overækkes 16. december:

“Jeg opfordrer kongen af Saudi-Arabien til at benåde Badawi og løslade ham, så han kan komme og modtage prisen”, siger han til Ritzau.

Gå ikke glip af den næste afsløring

Nyhedsbrev sign-up

Vi skriver ud 1-2 gange om ugen og bruger selvfølgelig kun din e-mail-adresse til vores nyhedsbreve

Gå ikke glip af den næste afsløring

  • Få nyt fra en af landets største graverredaktioner.
  • Vi holder virksomheder og stater ansvarlige i forhold til love, konventioner og egne CSR-politikker.
  • Vi forbinder den almindelige dansker med globale problemstillinger og giver et oplyst grundlag at træffe valg på – uanset om det drejer sig om pension, mad, tøj eller andre forbrugsvarer.
Nyhedsbrev sign-up

Vi skriver ud 1-2 gange om ugen og bruger selvfølgelig kun din e-mail-adresse til vores nyhedsbreve

heartexit-upmagnifiercrosschevron-down