Hvad skal Danmark med DanWatch?

Anders Brønd Christensen


Husk at dele
Tema
DanWatch har holdt årsmøde, og gjort status på endnu et år med kritisk journalistik om mennesker og miljø
Anders Brønd Christensen


I 2014 udgav DanWatch 12 undersøgelser, hvilket er flere end nogensinde før, og dobbelt så mange som året forinden. Det var derfor en glad direktør, der torsdag kunne præsentere frugterne af det forgangne års arbejde, og svare på spørgsmålet om, hvad Danmark skal med DanWatch:

“Verden er mindre end nogensinde før, og derfor er det tilsvarende vigtigt, at DanWatch sikrer, at krænkelser af mennesker og miljø konstant rammer mediernes dagsorden” sagde direktør Jesper Nymark i sin velkomsttale.

“Vi kan ikke altid kontrollere, hvad der sker”

I efteråret 2014 kom Coop og en række andre danske supermarkedskæder i mediernes søgelys, da DanWatchs undersøgelse ‘Bagsiden af Dåsetomater’ afslørede omfattende problemer med underbetaling og udnyttelse af illegale immigranter i Syditaliens produktionen af dåsetomater.

Brian Sundstrup, specialkonsulent hos Coop

Under overskriften ‘Hvor svært kan det være?’ fortalte Brian Sundstrup, CSR-ansvarlig specialkonsulent hos Coop, om de udfordringer koncernen står overfor, når det gælder om at sikre ansvarlighed i varekæden.

“Vi vil gerne tage ansvar og have fuldstændig styr på det, men det har vi bare ikke altid” udtalte han, og uddybede i forhold til de problemer i Bangladeshs tekstilindustri, som DanWatch har dokumenteret:

“Da Rana Plaza styrtede sammen var reaktionen, at det skulle aldrig ske igen, men selvom vi kan fokusere på medarbejderlønninger og -sikkerhed, kan vi ikke altid kontrollere, hvad der sker.”

Brian Sundstrup fremhævede, at bedre lovgivning kunne hjælpe virksomheder som Coop til bedre at sikre ansvarlighed.

“Hos Coop er vi glade for den skærpede opmærksomhed på ansvarlighed i lovgivningen, for det giver os et redskab til at understrege vigtigheden af ansvarlighed overfor vores leverandører,” sagde han.

Viden der forpligter

Bestyrelsesformand, Mads Klæstrup fik i sin tale også mulighed for at svare på, hvad Danmark skal med DanWatch.

“DanWatch har i dag udviklet sig til et videnscenter, der leverer varen og er mere end bare en vagthund,” sagde han, og opfordrede erhvervslivet til at drage nytte af den viden, der ligger i DanWatchs undersøgelser.

“Viden forpligter, men det fungerer kun, hvis der efterfølgende er dialog og et oprigtigt ønske om forandring,” sluttede Mads Klæstrup.

Relaterede nyheder
Mere om samme ...
Tema

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load