Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Hvad skal Danmark med DanWatch?

DanWatch har holdt årsmøde, og gjort status på endnu et år med kritisk journalistik om mennesker og miljø
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

I 2014 udgav DanWatch 12 undersøgelser, hvilket er flere end nogensinde før, og dobbelt så mange som året forinden. Det var derfor en glad direktør, der torsdag kunne præsentere frugterne af det forgangne års arbejde, og svare på spørgsmålet om, hvad Danmark skal med Danwatch:

“Verden er mindre end nogensinde før, og derfor er det tilsvarende vigtigt, at Danwatch sikrer, at krænkelser af mennesker og miljø konstant rammer mediernes dagsorden” sagde direktør Jesper Nymark i sin velkomsttale.

“Vi kan ikke altid kontrollere, hvad der sker”

I efteråret 2014 kom Coop og en række andre danske supermarkedskæder i mediernes søgelys, da Danwatchs undersøgelse ‘Bagsiden af Dåsetomater’ afslørede omfattende problemer med underbetaling og udnyttelse af illegale immigranter i Syditaliens produktionen af dåsetomater.

Brian Sundstrup, specialkonsulent hos Coop

Under overskriften ‘Hvor svært kan det være?’ fortalte Brian Sundstrup, CSR-ansvarlig specialkonsulent hos Coop, om de udfordringer koncernen står overfor, når det gælder om at sikre ansvarlighed i varekæden.

“Vi vil gerne tage ansvar og have fuldstændig styr på det, men det har vi bare ikke altid” udtalte han, og uddybede i forhold til de problemer i Bangladeshs tekstilindustri, som DanWatch har dokumenteret:

“Da Rana Plaza styrtede sammen var reaktionen, at det skulle aldrig ske igen, men selvom vi kan fokusere på medarbejderlønninger og -sikkerhed, kan vi ikke altid kontrollere, hvad der sker.”

Brian Sundstrup fremhævede, at bedre lovgivning kunne hjælpe virksomheder som Coop til bedre at sikre ansvarlighed.

“Hos Coop er vi glade for den skærpede opmærksomhed på ansvarlighed i lovgivningen, for det giver os et redskab til at understrege vigtigheden af ansvarlighed overfor vores leverandører,” sagde han.

Viden der forpligter

Bestyrelsesformand, Mads Klæstrup fik i sin tale også mulighed for at svare på, hvad Danmark skal med DanWatch.

“DanWatch har i dag udviklet sig til et videnscenter, der leverer varen og er mere end bare en vagthund,” sagde han, og opfordrede erhvervslivet til at drage nytte af den viden, der ligger i DanWatchs undersøgelser.

“Viden forpligter, men det fungerer kun, hvis der efterfølgende er dialog og et oprigtigt ønske om forandring,” sluttede Mads Klæstrup.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.