Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Udenrigsministeren i samråd efter Danwatch-afsløringer

Christian Juhl (EL) indkalder udenrigsminister Kristian Jensen (V) i åbent samråd på baggrund af Danwatch-undersøgelse, der dokumenterer slavelignende arbejdsvilkår i den brasilianske kaffeindustri
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Mikkel Bahl
Mikkel Bahl
Journalist
Vi har undersøgt dette
Undersøgelse

Bitter kaffe

I dag kl. 14.15 skal udenrigsminister Kristian Jensen i et åbent samråd forklare, hvordan nedskæringer på støtten til sikring af arbejdstagerrettigheder og menneskerettigheder i bl.a. Latinamerika hænger sammen med de afsløringer af slavelignende arbejdsvilkår i den brasilianske kaffeindustri, som Danwatch beskriver i en nylig undersøgelse.
[INSERT_ELEMENTOR id=”8121″]“Det er mit fromme ønske, at udenrigsministeren kan se sammenhængen og genoverveje udviklings- og bistandsstrategien, som vi diskuterer netop nu,” siger Enhedslistens Christian Juhl om årsagen til indkaldelsen af udenrigsministeren til samråd.Christian Juhl påpeger, at den nye udviklingsstrategi endnu ikke er vedtaget, og at Danwatchs afsløringer er en god anledning til at fremhæve et af de områder, som han mener, Danmark burde prioritere.“Den store ulighed i mange latinamerikanske lande skaber alvorlige menneskerettighedskrænkelser, og ofte er myndigheder og politikere fedtet fuldstændig ind i korruption, så fattige landarbejdere og byboere ikke har en jordisk chance,” siger Christian Juhl.

“Det ville klæde Danmark at fokusere på disse grove krænkelser og ikke bare bruge udviklingspolitikken til at tjene penge og holde flygtninge ude,” siger han til Danwatch.

[INSERT_ELEMENTOR id=”9015″]

Hvis du er interesseret i at høre udenrigsminister Kristian Jensens svar, kan du følge samrådet live på Folketingets hjemmeside her

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.