Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Danwatch får bevilling til at udvikle digital platform

Tre partnere, hvoraf Danwatch er den ene, har fået bevilget 4,1 millioner kr. fra Googles Digital News Innovation Fund til at skabe en online platform, der forbinder medier.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Hvorfor er der ikke en platform, hvor medier fra udviklingslande og konfliktterritorier kan samarbejde eller udgive via europæiske medier?

Nogenlunde det spørgsmål blev til en fondsansøgning fra International Media Support (IMS), Indieframe og Danwatch i fællesskab, og nu er bønnen blevet hørt. Googles Digital News Fund har bevilget i alt 4,1 millioner kr til at udvikle platformen mediabridge.org.

Direktør for IMS, Jesper Højberg, mener initiativet styrker alle parter markant.

“Det her er en unik måde at styrke journalistik i områder i verden, der er ekstremt politisk udfordrede. Vi ser overalt, at såkaldte informations-blackspots breder sig. Altså områder, hvor medier lukker, eller hvor information ikke kommer ud til befolkningen undtagen igennem de store tech-virksomheder”, siger Jesper Højberg.

“Her skal vi nu også videreudvikle et initiativ, der går i den modsatte retning, som skal sikre, at også lokaljournalistik har en solid forretningsmodel og forbliver relevant lokalt og i hele verden”.

Tredje gang at Danwatch får bevilling

Det er tredje gang, at Danwatch får bevilget penge fra Google Digital Innovation Fund, og direktør for Danwatch, Jesper Nymark, ser det som et stort skridt i forhold til at fremme journalistik fra konfliktområder.

“Tanken er, at lokale medier i udsatte områder kan uploade dokumentation, ideer eller andet materiale. Det kan europæiske medier få adgang til og bruge som platform til et samarbejde i øjenhøjde med medierne i de udsatte områder”, siger Jesper Nymark.

Den tredje partner i projektet er Indieframe, der er en uafhængig digital distributionsplatform.

“IndieFrame går efter at opfordre og engagere folk globalt, så flere forskellige stemmer bliver repræsenteret i medierne,” siger Cecilia Valsted, medstifter af IndieFrame i en pressemeddelelse.

I alt fire danske modtagere fordeler 7,7 mio. kr. imellem sig. De tre andre er Jysk Fynske Medier, der har modtaget 2,3 millioner kroner, Mandag Morgen, der har modtaget 1 million kroner og Constructive Institute, der har modtaget 375.000 kroner.

Se den fulde liste af modtagere af Google Digital News Initiative.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.