Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Esben Grønborg Geist bliver ny bestyrelsesformand for Fonden Danwatch

Som nytiltrådt bestyrelsesformand vil Esben Grønborg Geist, der er kommunikationschef hos Forbrugerrådet Tænk, arbejde for, at Danwatch's journalistik skaber stadig større forandringer både ude i verden og herhjemme.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Mie Obbekær
Mie Obbekær
Journalist

Esben Grønborg Geist overtager posten som bestyrelsesformand for Fonden Danwatch fra Vagn Jelsøe, der har siddet på posten siden 2016 og nu træder ud af bestyrelsen. Med en stilling som kommunikationschef hos Forbrugerrådet Tænk er Esben Grønborg Geist særligt stærk i kommunikation, ledelse og forbrugerpolitik. Han mener, at Danwatch har indtaget en vigtig nicheposition, som der er brug for.

“Jeg synes, at noget af det Danwatch kan er at åbne verden op og gøre den større for os alle sammen. Og samtidig få os til at forstå, at vores ansvar for bæredygtighed, klimaforandringer og menneskerettigheder rækker ud over Danmarks grænser. Det er der brug for”, siger Esben Grønborg Geist.

Derudover skaber Danwatch’s journalistik konkrete forandringer både herhjemme og ude i verden. Det vil Esben Grønborg Geist styrke grundlaget for.

“Jeg vil være med til at understøtte, at Danwatch kan fortsætte med at bruge sin journalistik til at skabe endnu mere forandring,” siger han.

“Bestyrelsens rolle er jo at være på det strategiske niveau. Hvis man effektivt vil skabe noget forandring i vores samfund eller i andre samfund, så har man brug for en stærk strategi. Det er noget af det, jeg vil lægge vægt på”.

Direktør for Danwatch Jesper Nymark ser frem til samarbejdet med den nye formand: 

“Jeg glæder mig til at samarbejde med Esben. Han har et godt kendskab til Danwatch’s særlige journalistiske fokus, det er en rigtig stor styrke. Jeg tror, vi sammen kan udvikle og konsolidere Danwatch’s rolle som undersøgende medie og researchcenter, der med sit særlige journalistiske mandat, fortsat sikrer et vindue til den globale virkelighed, som vi herhjemme er direkte forbundet med og derfor har et ansvar for”, siger Jesper Nymark.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.