29. marts 2022

Nu kan du lytte til Danwatchs artikler

Danwatchs journalister læser hver uge et udvalg af de bedste undersøgende historier op, så du kan fordybe dig i skattely, investeringer og korruption, hvor som helst.

Du kan høre Danwatchs journalister læse deres artikler op på podcastkanalen Danwatch Undersøger Illustration: Sarah Hartvigsen Juncker

Podcast og andre lydformater har for alvor vundet indpas hos danskerne. Det har fået flere danske og internationale medier til at konvertere deres skrevne artikler til lydformater. Og nu følger Danwatch trop. 

Det bliver dermed endnu nemmere at tilgå de nyeste historier om, hvordan vi danskere er forbundet med globale konflikter og problematikker via vores forbrug, vores skattekroner, pension og investeringer, og hvordan danske virksomheder agerer ude i verden.

Hver uge udgiver Danwatch udvalgte historier i en lydversion sammen med den skrevne artikel. Danwatchs journalister læser selv deres historier op, og lydversionen kan lyttes her på danwatch.dk eller i diverse podcasttjenester som Spotify, iTunes og Google Podcast

Sådan finder du vej til Danwatchs oplæste artikler

Du kan lytte til Danwatchs oplæste artikler på to forskellige måder. På danwatch.dk eller via vores podcastkanal Danwatch Undersøger. 

På danwatch.dk er artikler, der er læst op, markeret med et trekantet play-ikon i højre hjørne. Det kan du klikke på. Du kan også gå ind på selve artiklen og lytte der. 

De oplæste artikler ligger også på vores podcastkanal Danwatch Undersøger, som er tilgængelig i diverse podcasttjenester blandt andet Spotify, iTunes og Google Podcast. Det betyder, at du kan abonnere på kanalen og automatisk få de senest oplæste artikler fra Danwatch i din podcastapp. 

Ligesom Danwatchs skrevne artikler vil de oplæste artikler ikke være gemt bag en betalingsmur, men være tilgængelige for alle. Formålet med de oplæste artikler er netop at gøre den undersøgende journalistik endnu mere tilgængelig, siger direktør Jesper Nymark. 

“Vi gør en dyd ud af at undersøge og formidle komplekse globale problemstillinger, som andre medier ofte overser. Når vi læser vores historier op, er det for at bringe den globale virkelighed endnu nærmere danskernes hverdag. Det er helt oplagt med tanke på, at vi beskæftiger os med konsekvenserne af de ting, vi omgiver os med i hverdagen”.

Danwatch har gennem de seneste år etableret sig som prisvindende, undersøgende medie og researchcenter og har lige nu en af Danmarks største graverredaktioner. Selvom journalistikken bevæger sig i krydsfeltet mellem udviklings-, udenrigs- og erhvervsstof, så er forbindelsen til Danmark og danskerne stadig det vigtigste. 

“På Danwatch viser vi med vores journalistik, hvordan danske virksomheder påvirker menneskerettigheder ude i verden, og hvordan vores investeringer og forbrug er forbundet til verdens fattigste. Vi tror på, at alle skal have fri adgang til den journalistik, der forbinder os til verden”, siger Jesper Nymark.

Lydformatet er ikke nyt i Danwatchregi. I flere år har vi produceret podcasts, der går bagom den undersøgende journalistik, diskuterer forbrugerens etiske dilemmaer og dokumenterer svindel. Men det er nyt at Danwatchs journalister læser deres artikler op. Podcast og nu oplæsning af artikler er en del af et større fokus på at udvikle og forbedre formidlingen af den dokumentations- og taltunge undersøgende journalistik. 

Samtidig giver det mulighed for at komme lidt tættere på de enkelte Danwatchjournalister, der ofte beskriver forhold, som de selv har oplevet på reportagerejser. Eksempelvis Danwatchjournalist Oscar Rothstein, der besøgte en kulmine i Mozambique i efteråret.

Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om vores oplæste artikler. Send meget gerne ris og ros til journalist Mie Obbekær på mob@danwatch.dk

Gå ikke glip af den næste afsløring

Leave this field blank

Gå ikke glip af den næste afsløring

  • Få nyt fra en af landets største graverredaktioner.
  • Vi holder virksomheder og stater ansvarlige i forhold til love, konventioner og egne CSR-politikker.
  • Vi forbinder den almindelige dansker med globale problemstillinger og giver et oplyst grundlag at træffe valg på – uanset om det drejer sig om pension, mad, tøj eller andre forbrugsvarer.
Leave this field blank
heartexit-upmagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram