Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Danwatch-afsløring vinder journalistpris

Danwatchs afsløring af dansk våbeneksport til De Forende Arabiske Emirater hædret med pris for nichemedier.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Vi har læst artiklen op. Lyt til den her

Torsdag eftermiddag blev Danwatch tildelt Anders Bordings Journalistpris ved en prisuddeling i Altingets gård i det indre København.

Prisen blev uddelt af brancheforeningen Danske Medier og gives for Danwatchs afdækning af, hvordan Danmarks største forsvarsvirksomhed, aarhusianske Terma, i årevis har leveret militærudstyr til De Forenede Arabiske Emirater, som er blevet anvendt i Yemen-krigen.

Yemen betegnes af FN som “verdens værste humanitære katastrofe”, og Emiraterne er anklaget for mulige krigsforbrydelser i landet, blandt andet ved at medvirke til at udsulte og bombe den civile befolkning.

Undersøgelsen, der blandt andet har fået den danske regering til at stramme de danske eksportkontrolregler, er kommet i stand i et samarbejde mellem Danwatch, TV2 og det hollandske researchcenter Lighthouse Reports.

Den blev modtaget af journalisterne Emilie Ekeberg, Nikolaj Houmann og Charlotte Aagaard, redaktør Jesper Hyhne og direktør Jesper Nymark. Den udkom i maj 2020.

Ved prisoverrækkelsen vandt desuden Altinget årets Mediepris og Videnskab.dk årets Idépris. Danwatch vandt Journalistprisen for bedste journalistiske produkt i konkurrence med fagbladet Folkeskolen og Videnskab.dk.

Det er den anden pris, som Terma-undersøgelsen vinder. I efteråret modtog Danwatch således Foreningen for Undersøgende Journalistiks Metodepris for projektet.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.