Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

L’Oréal sætter nyt fokus på børnearbejde som følge af DanWatch-rapport

L'Oréal vil tjekke leverandørkæder efter DanWatch afsløring af risiko for børnearbejde i deres produkter.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
L’Oréal har kendt til børnearbejde i mikaudvindingen i Indien siden 2009. Virksomheden vil nu se sine leverandørkæder efter i sømmene.Det siger l’Oréals danske pressearbejder, Sonja Christensen, i dag til P3. Sonja Christensen genkender ikke DanWatch’s dokumentation af, at der kan være børnearbejde i l’Oréals produkter, da de ikke bruger den kinesiske leverandør, Kuncai, som i rapporten hævder at være leverandør til L’Oréal.Alligevel lover hun, at de nu vil gå deres leverandører efter i sømmene: “Nu kontakter vi dem igen, for igen at gennemgå hele forsyningskæden for at sikre, at der ikke finder børnearbejde sted i forbindelse med vores produkter.”

“Det er meget vigtigt for os at understrege, at vi tager menneskerettigheder meget alvorligt, og vi accepterer ingen medarbejdere under 16 år. Hverken hos os selv, eller hos vores leverandører”.

I en mail til Information, svarer Sonja Christensen:

“L’Oréal er medunderskriver af FN’s Global Compact og er derfor pr. definition imod børnearbejde. Virksomheden er stærkt engageret i menneskerettigheder som en del af vores bæredygtighedsstrategi, og vi får løbende uafhængige audits af vores leverandører for at sikre, at de overholder vores forretningsregler”.

“L’Oréal blev første gang opmærksom på, at der kunne være børnearbejde involveret i produktion af mika i Indien i 2009, og siden har virksomheden arbejdet tæt sammen med sine leverandører for at sikre sin forsyning af mika mod en risiko for dette. Virksomheden har også nedbragt sin forsyning af mika fra Indien betydeligt til fordel for kilder fra andre dele af verden (nemlig USA),” skriver Sonja Christensen.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.