L’Oréal sætter nyt fokus på børnearbejde som følge af DanWatch-rapport

Louise Voller

RedaktørHusk at dele
Virksomhed
Land
L'Oréal vil tjekke leverandørkæder efter DanWatch afsløring af risiko for børnearbejde i deres produkter.
Louise Voller

RedaktørL’Oréal har kendt til børnearbejde i mikaudvindingen i Indien siden 2009. Virksomheden vil nu se sine leverandørkæder efter i sømmene.Det siger l’Oréals danske pressearbejder, Sonja Christensen, i dag til P3. Sonja Christensen genkender ikke DanWatch’s dokumentation af, at der kan være børnearbejde i l’Oréals produkter, da de ikke bruger den kinesiske leverandør, Kuncai, som i rapporten hævder at være leverandør til L’Oréal.Alligevel lover hun, at de nu vil gå deres leverandører efter i sømmene: “Nu kontakter vi dem igen, for igen at gennemgå hele forsyningskæden for at sikre, at der ikke finder børnearbejde sted i forbindelse med vores produkter.”

“Det er meget vigtigt for os at understrege, at vi tager menneskerettigheder meget alvorligt, og vi accepterer ingen medarbejdere under 16 år. Hverken hos os selv, eller hos vores leverandører”.

I en mail til Information, svarer Sonja Christensen:

“L’Oréal er medunderskriver af FN’s Global Compact og er derfor pr. definition imod børnearbejde. Virksomheden er stærkt engageret i menneskerettigheder som en del af vores bæredygtighedsstrategi, og vi får løbende uafhængige audits af vores leverandører for at sikre, at de overholder vores forretningsregler”.

“L’Oréal blev første gang opmærksom på, at der kunne være børnearbejde involveret i produktion af mika i Indien i 2009, og siden har virksomheden arbejdet tæt sammen med sine leverandører for at sikre sin forsyning af mika mod en risiko for dette. Virksomheden har også nedbragt sin forsyning af mika fra Indien betydeligt til fordel for kilder fra andre dele af verden (nemlig USA),” skriver Sonja Christensen.

Relaterede nyheder
Mere om samme ...
Virksomhed

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load