Minister: Tøjfirmaer skal tage ansvar

I kølvandet på afsløringer fra DanWatch og Fagbladet 3F opfordrer udviklingsminister Mogens Jensen nu danske tøjproducenter til at sikre bedre vilkår hos deres leverandører i Bangladesh.
Frederik Johannisson


25 millioner og en opfordring til danske virksomheder om at holde bedre øje med deres leverandører i Bangladesh. Det er det danske bidrag til de tekstilarbejdere i Bangladesh, der stadig kæmper med vold, trusler og deres egen sikkerhed, når de dagen lang arbejder i faldefærdige fabrikker.

Dokumentation nytter

Direktør i DanWatch, Eva Hesse Lundström hilser bevillingen og kravet om, at virksomhederne skal tage ansvar velkommen:
“I DanWatch er vi glade for, at dokumentation af elendige arbejdsvilkår for arbejderne i Bangladesh er med til at føre til politisk handling. Det er første skridt på vejen. Men omfanget af krænkelser af mennesker og miljø er massivt, og DanWatch vil fortsat bidrage til, at alle danskere bliver oplyst om problemerne i tekstilindustrien, også i andre udviklingslande”, siger Eva Hesse Lundström.

Bevillingen og opfordringen fra handels- og udviklingsminister Mogens Jensen kommer kort før årsdagen den 24. april, der markerer katastrofen, hvor fabriksbygningen Rana Plaza kollapsede. Ulykken kostede flere end 1134 tekstilarbejdere livet og sårede flere end 2000 mennesker, og den skyldtes massive overskridelser af bygningssikkerheden.

Stadig vold og krænkelser

DanWatch og Fagbladet 3F har netop været i Bangladesh og dokumentere, at der et år efter stadig er massive problemer med faldefærdige fabrikker, og at vold, trusler om fyring og urimelige krav til, hvad arbejderne skal levere, stadig er en del af hverdagen.
Det får nu handels- og udviklingsminister Mogens Jensen til at reagere, derfor giver han 25 millioner kroner til miljøforbedringer og inspektion af fabrikkerne og til FN’s arbejdsorganisation, ILO.

“Danmark skal være helt i front med virksomheders globale ansvar. Men der findes ikke noget quick fix i Bangladesh eller i andre fattige u-lande med stor tekstilproduktion. Vi kan hjælpe til med at forbedre forholdene i samarbejde med internationale organisationer og alliancer for etisk handel,” siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen.

Relaterede nyheder
Mere om samme ...

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load