Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Minister: Tøjfirmaer skal tage ansvar

I kølvandet på afsløringer fra DanWatch og Fagbladet 3F opfordrer udviklingsminister Mogens Jensen nu danske tøjproducenter til at sikre bedre vilkår hos deres leverandører i Bangladesh.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Vi har læst artiklen op. Lyt til den her
25 millioner og en opfordring til danske virksomheder om at holde bedre øje med deres leverandører i Bangladesh. Det er det danske bidrag til de tekstilarbejdere i Bangladesh, der stadig kæmper med vold, trusler og deres egen sikkerhed, når de dagen lang arbejder i faldefærdige fabrikker.

Dokumentation nytter

Direktør i DanWatch, Eva Hesse Lundström hilser bevillingen og kravet om, at virksomhederne skal tage ansvar velkommen:
“I DanWatch er vi glade for, at dokumentation af elendige arbejdsvilkår for arbejderne i Bangladesh er med til at føre til politisk handling. Det er første skridt på vejen. Men omfanget af krænkelser af mennesker og miljø er massivt, og DanWatch vil fortsat bidrage til, at alle danskere bliver oplyst om problemerne i tekstilindustrien, også i andre udviklingslande”, siger Eva Hesse Lundström.

Bevillingen og opfordringen fra handels- og udviklingsminister Mogens Jensen kommer kort før årsdagen den 24. april, der markerer katastrofen, hvor fabriksbygningen Rana Plaza kollapsede. Ulykken kostede flere end 1134 tekstilarbejdere livet og sårede flere end 2000 mennesker, og den skyldtes massive overskridelser af bygningssikkerheden.

Stadig vold og krænkelser

DanWatch og Fagbladet 3F har netop været i Bangladesh og dokumentere, at der et år efter stadig er massive problemer med faldefærdige fabrikker, og at vold, trusler om fyring og urimelige krav til, hvad arbejderne skal levere, stadig er en del af hverdagen.
Det får nu handels- og udviklingsminister Mogens Jensen til at reagere, derfor giver han 25 millioner kroner til miljøforbedringer og inspektion af fabrikkerne og til FN’s arbejdsorganisation, ILO.

“Danmark skal være helt i front med virksomheders globale ansvar. Men der findes ikke noget quick fix i Bangladesh eller i andre fattige u-lande med stor tekstilproduktion. Vi kan hjælpe til med at forbedre forholdene i samarbejde med internationale organisationer og alliancer for etisk handel,” siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.